HIDDEN IN THE BASEMENT

Τα rock κάλαντα φέτος, θα μας τα πουν οι Λαρισαίοι Hidden in the Basement που θα βρεθούν στη σκηνή του An Club στις 24 Δεκεμβρίου, για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια τους στο Xmas Xplode (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). Για αυτόν τον λόγο, το Rockway.gr και ο Δημήτρης Μαρσέλος λέει μαζί τους δυο κουβεντούλες.

-Καλημέρα! Ένας χρόνος πέρασε από το “Behind the Shadow”. Αν ήσασταν στη θέση μου, πως θα το περιγράφατε σε δυο προτάσεις;
Το “Behind the shadow” είναι η εξέλιξη των Ηidden in the Βasement. Πιστεύουμε πως μαζί με εμάς ωριμάζουν και τα κομμάτια μας, και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνει κάποιος αν ακούσει από την αρχή ως το τέλος το album.

-Τι υπάρχει τώρα στα σχέδια των HITB; Έχετε ξεκινήσει τη σύνθεση νέων κομματιών;
Τα live και οι περιοδείες είναι πάντα πρωταρχικός στόχος των HITB. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να πειραματιζόμαστε πάνω στην  σύνθεση  νέου υλικού, επίσης πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο μας video clip, οπότε stay tuned!

-Από που αντλούν έμπνευση οι HITB; Βιβλία, ταινίες, την ίδια τη ζωή;
Η έμπνευση των hitb προέρχεται από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και από την κοινή αγάπη που έχουμε στο να δημιουργήσουμε μουσική.

-Τι σημαίνει για εσάς μουσική; Φαντάζεστε μια ζωή χωρίς αυτήν; Με τι άλλο θα συμπληρώνατε το χρόνο σας;
Η μουσική πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι η καθημερινή μας ασχολία, και με την οποία γεμίζουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Σίγουρα ο χρόνος μας συμπληρώνεται από την δουλειά που κάνει ο καθένας μας, αλλά αν είχαμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε 24 ώρες με την μουσική, θα το κάναμε!

-Σε ποιο μέρος έχετε όνειρο να παίξετε ζωντανά; Αν μπορούσατε ποιους μουσικούς θα καλούσατε ως guest στην εμφάνιση εκείνη;
Wembley με guest Dave Grohl, James Hetfield, Eddie Vedder, ZZ Top.

-Στο εξωτερικό βλέπουμε συχνά rock μουσικούς να ξεκατινιάζονται δημοσίως. Πιστεύετε πως θα συμβεί και εδώ κάποια στιγμή;
Μπορεί να συμβαίνει ήδη. Η rock σκηνή της Ελλάδας έχει κάνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια, όχι όμως τόσο μεγάλα ώστε οι fan να ασχολούνται με τα προσωπικά των μουσικών.
Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το ξεκατίνιασμα, άλλωστε μόνο πίσω μπορεί να πάει τη rock σκηνή.

-Δεν έχει συμπληρωθεί χρόνο από την τελευταία μας συνομιλία, αλλά σας έχω αδυναμία και ήθελα πάλι να τα πούμε. Συμπληρώσατε 10 χρόνια ύπαρξης και τώρα που θα κατεβείτε στην Αθήνα για το Xmas Xplode, πως θα γιορτάσετε την επέτειο αυτή;
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις τα 10 χρόνια ύπαρξης από το να μοιραστείς τη σκηνή με μπάντες όπως οι Potergeist, Half Gramme of Soma, Deathcrop Valley.
Ευχαριστούμε το An club και την Εύα για την πρόσκληση στο Xmas explode που έχει γίνει πλέον θεσμός. Είναι τιμή μας που τυχαίνει να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια της μπάντας σε ένα τέτοιο φεστιβάλ.

-Το An Club επίσης, μόλις συμπλήρωσε τα 30 χρόνια του. Να ζητήσω λίγους από τους στίχους σας για το αγαπημένο μας “υπόγειο”, μιας που είστε ειδικοί στα θέματα υπογείων;
“Till I close my eyes
No step back, no compromise
No dept to defray
No borders that I couldn’t break”

-Ποια μισητή φιγούρα της ιστορίας θα κλειδώνατε στο “υπόγειο” σας για να γλιτώσουμε όλοι;
Στο υπόγειό μας δεν κλειδώνουμε μισητές φιγούρες. 10 χρόνια τώρα είναι ποτισμένο από όμορφες στιγμές. Στην ιστορία ότι γράφτηκε γράφτηκε, το ζήτημα είναι πώς όλοι μας θα κάνουμε το μέλλον καλύτερο.

-Την προηγούμενη φορά σας είχα ρωτήσει αν θα πέρνατε μέρος σε κάποιο talent show και η απάντηση ήταν “Ναι, αν πρόκειται να μαγειρεύαμε”. Θα ήθελα μια γρήγορη συνταγή από εσάς και θα αφήσω τον κόσμο να ψηφίσει!
BBQ να ‘ναι και ας ψηφίσει όποιος θέλει!

194

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.