TARDIVE DYSKINESIA

Οι Tardive Dyskinesia κουβαλάνε 14 χρόνια στη πλάτη τους και μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της progressive metal κάνοντας περιοδείες Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό. Με αφορμή το Prog Over Athens (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) το Rockway.gr μίλησε με τον μπασίστα του δυναμικού αθηναϊκού συγκροτήματος Κορνήλιο Κυριακίδη.

-Σχετικά με το όνομα σας… απο Override πως πάθατε όψιμη δυσκινησία (Tardive Dyskinesia);
Σε κάποια φάση λόγω αλλαγής πλεύσης μουσικής κατεύθυνσης σε πιο prog πιστεύαμε οτι ταίριαζε καλύτερα και έτσι αλλάξαμε το όνομα σε Tardive Dyskinesia 

-Γενικά δεν βιάζεστε να κυκλοφορήσετε νέο υλικό και το “Harmonic Confusion” είναι ακόμα σχετικά φρέσκο. Υπάρχει περίπτωση να ετοιμάζετε κάτι για το κοντινό μας μέλλον; 
Γενικά λόγω της καθημερινότητας του καθένα μας ξεχωριστά και λόγω της φύσης της μουσικής δεν είναι κάτι που γίνεται απο την μια μέρα στην άλλη, σίγουρα κατι υπάρχει στα σκαριά, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό.



-Απο album σε album σας υπάρχουν διαφορετικές μουσικές πινελιές. Που οφείλεται αυτο; 
Ως μουσικοί και ως άνθρωποι δεν μας αρέσει να μένουμε στάσιμοι και αυτό προσπαθούμε να το περάσουμε στην μουσική μας.

-Το δέσιμο σας είναι αρκετά αποτελεσματικό ως progressive metal, αλλα αν ηταν να φτιάξετε ενα συγκρότημα παίζοντας άλλο είδος μουσικής τι θα ηταν αυτο; 
Είμαστε πέντε διαφορετικοί άνθρωποι με ξεχωριστά ακούσματα και βιώματα. Είμαι σίγουρος αν ρωτούσες τον καθένα μας ξεχωριστα θα έπαιρνες άλλη απάντηση.

-Υπάρχουν ευκαιρίες στη χώρα μας για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική και μόνο; 
Υπάρχουν σε άλλα είδη μουσικής, σίγουρα όχι rock, ουτε metal.

-Πες μου την καλύτερη και τη χειρότερη εμπειρία που βιώσατε ποτέ σαν μπάντα.
Η καλύτερη εμπείρια ήταν σίγουρα το ευρωπαικό tour, ένα μήνα στον δρόμο είναι σίγουρα το όνειρο κάθε μουσικού. Οσο αφορά την χειρότερη, Tech Fest, ύπνος σε σκηνή υπο βροχή όλη μέρα, Αγγλία γαρ και η σκηνή να μπάζει νερά.



-Αν ήσασταν οι δικτάτορες της μουσικής ποια 10 album θα μας επιβάλλετε να ακούσουμε για να πάρουμε τις σωστές βάσεις;
Αυτά που έχουμε να προτείνουμε τα εξής:
Άπαντα Rush 
Άπαντα King Crimson
Meshuggah – Chaosphere
Textures – Silhouettes
The Dillinger Escape Plan – ‘Miss Machine’
Igorrr – Savage Sinusoid
Animals as Leaders – Joy of Motion
Dead Kennedys – Plastic Surgery Disasters
The Algorithm – Octopus4
Doll$boxx – Dolls Apartment



-Τι παίζει στην Ελλάδα του 2017; Ο κόσμος τα δίνει όλα για τις συναυλίες όπως παλιότερα ή τους έχει φάει όλους το σπίτι λόγω κρίσης;
Πιστεύω οτι ισχύουν και τα δυο, υπάρχει βέβαια ενας κορεσμός απο live οσο αφορά την Αθήνα, όπου γινονται καθημερινά είτε μεγάλα ειτε μικρά. Στην επαρχία είναι αλλιώς τα πράγματα.

-Έχετε σχέδια για περιοδεία στο εξωτερικό το 2018;
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι σαν πλάνο όσο αφορά στο εξωτερικό.

-Λίγα λόγια για τους Poem και Need και τι να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει να σας δει στη συναυλία σας αύριο στις 8 Δεκεμβρίου.
Οι  Poem και Need είναι χρόνια φίλοι, πίστευω οτι θα είναι μια μοναδική βραδιά για τους όλους τους φίλους της prog σκηνής. 

252