PRIEST: “New Flesh”

Βλέποντας το λογότυπο των Σουηδών στο εξώφυλλο, το μυαλό μου τρέχει στο ενδεχόμενο να ακούσω ένα album αναβίωση του 80s heavy metal, αλλά…POW!…Bang!…Zdovc!!!!

Οι Priest ντεμπουτάρουν με το “New Flesh” και ουδεμία σχέση έχουν με το metal. Οπότε αν περιμένετε τους νέους Ghost ή Witchcraft, ώρα να αλλάξετε σελίδα. Αν από την άλλη, ήσασταν μαζί μου το Μάιο στη συναυλία των Depeche Mode στο Terravibe Park, συνεχίστε να διαβάζετε.

Οι Priest λοιπόν, παίζουν ηλεκτρονική pop μουσική που φαίνεται να είναι επηρεασμένοι από τους προαναφερθέντες και την υπόλοιπη σκηνή των synthpop/electropop της δεκαετίας του 80. Μουσικά βέβαια, είναι λίγο πιο σκληροί αγγίζοντας την techno μουσική, ακουμπώντας ελαφρά τα ασφυκτικά όρια της EBM.

Αν γουστάρεις μπάντες σαν τους Wolfsheim, δεν βγάζεις σπυράκια όταν ακούς το όνομα Human League και δεν πιστεύεις πως οι Kraftwerk παίζουν με τενεκέδες, τότε θα περάσεις πολύ καλά για 36 λεπτά με το δισκάκι αυτό.

Κομμάτια σαν τα “History in Black”, “The Pit” και “The Cross” θα ακούγονταν άνετα σε πάρτυ της εποχής, τότε που η λακ ήταν απαραίτητο αξεσουάρ για άντρες και γυναίκες που όλοι είχαν σηκωμένα μανίκια στα σακάκια τους.

Πρώην μέλη των Ghost συμμετέχουν σε παραγωγή και μουσική, με πολύ καλό αποτέλεσμα που αν και δεν είναι κάτι το πρωτότυπο, είναι όσο καλοπαιγμένο και καλοστημένο γίνεται για να καταφέρει ακόμα και τους σκεπτικιστές των ημερών μας να ρίξουν μια αυτιά. 

Βέβαια, αν άκουγα το “New Flesh” δέκα χρόνια πριν θα έλεγα πως είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά επειδή το 80 % των συγκροτημάτων πλέον αναβιώνουν κάτι από τα 70s και 80s, δεν μου φαίνεται παράταιρο, και αν επιπλέον αναλογιστεί κανείς τι δίσκο έβγαλαν και οι Ulver (στο πιο σκοτεινό βέβαια) θα σκεφτεί πως πάμε για νέο κύμα synthpop.

Καλή πρώτη προσπάθεια, με πιασάρικες μελωδίες που σίγουρα θα τους οδήγήσουν σε κάποια φεστιβάλ (Ejekt και Release θα μπορούσαν να τους απορροφήσουν άνετα), αλλά δεν ξέρω πόσο κόσμο θα κερδίσουν από εμάς τους περιστασιακούς. Δεν θα το βάλω στην λίστα συχνής αναπαραγωγής μου, αλλά αν κάνω κάποιο dj set θα τους περάσω εύκολα στο songlist μου!

848

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.