KLAUS SCHUBERT’S ROCK BUNNIES: “Speedmachine”

Οι Rock Bunnies, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση μπάντας, μιας και να θέλεις να τους κατηγορήσεις πως δε σου αρέσουν, δε μπορείς. Γιατί; Γιατί αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά, είτε σ’ αρέσει, είτε όχι!

Ο Klaus Schubert είναι χρόνια στη πιάτσα, φτιάχνοντας μουσική μέσω της metal μπάντας No Bros και το 2008 αποφάσισε να δημιουργήσει την almost all female μπάντα Blues Bunnies και να παίζει τη μουσική που του αρέσει, ανάμεσα στο… δυνατό φύλο! Τυχερός βέβαια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μουσικά είναι για τα πανηγύρια.

Τα “λαγουδάκια” έπαιζαν στην αρχή κάπως πιο blues, αλλά λόγο της μικρής αλλαγής σε πιο rock ακούσματα, άλλαξαν το όνομα τους σε αυτό που ξέρουμε σήμερα. Αν και βέβαια, στα 16 μαζί με τα bonus tracks κομμάτια, δεν έχουν εξοκείλει μακριά από το blues και δε θα έλεγα πως μας χαλάει ιδιαίτερα, αφού ο δυναμισμός είναι πάντα παρών!

Στα φωνητικά βρίσκεται η Tici Westreicher, η οποία είναι πολύ καλή αν και με περιορισμένο εύρος φωνής, συνοδευόμενη από τις κυρίες IreneRanz στο μπάσο, MedinaRekic στη κιθάρα και τη JoyPlattner στα ντραμς! Η μπάντα, δίνει επίσης φόρο τιμής  στους Deep Purple και στους Uriah Heep, με τις διασκευές στα WhenaBlindManCries και “Stealin”, μη κρύβοντας και τις υπόλοιπες Rainbow/Whitesnake επιρροές της!

Όχι κι άσχημα για μια μπάντα από τις Αυστριακές Άλπεις, με τέσσερις γυναίκες στις τάξεις της, σωστά;!

ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

385