THROUGH THE EYES OF THE DEAD: “Disomus”

Τα πέντε τούτα καλόπαιδα από την Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α. απείχαν από το προσκήνιο περί τα 7 έτη για απροσδιόριστους λόγους.

Έχοντας άλλα 3 LP στη φαρέτρα τους, από το 2003 που υπάρχουν, κι έχοντας περιοδεύσει με πολλά μεγάλα ονόματα όπως οι Cannibal Corpse, οι Behemoth, οι Suffocation, αλλά και σχήματα όπως οι Asking Alexandria και οι Born of Osiris, η μπάντα κυκλοφορεί φέτος το νέο album με τίτλο “Disomus”, το δεύτερο κατά σειρά με τον απόπατο που ακούει στο όνομα Danny Rodriguez.

Για την ιστορία , “Disomus” είναι αυτή η μοναδική ιατρική περίπτωση που ένα έμβρυο έχει ένα κεφάλι και δύο σώματα, αναφερόμενοι μάλλον στη δυικότητα της ανθρώπινης φύσης – ουαου πόσο βαθιά μακάβριο.

Η βάση είναι αναμενόμενη, δηλαδή όλα προήλθαν από τους Morbid Angel (εν αναμονή και του νέου δίσκου τους), καθώς το κουιντέτο βαράει αδυσώπητα σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες και είναι παιδιά του αμερικάνικου death metal βορβόρου. Έχουν το άγγιγμα του μοντέρνου αμερικάνικου metal (λέγε με Lamb of God) αλλά αυτό που μάλλον τους κινεί, από απόψεως έμπνευσης τουλάχιστον εμφανώς,  είναι μπάντες όπως οι Cannibal Corpse και τα αιγυπτιολαγνικά darlings της Relapse, Nile (που είναι αυτοί ρε παιδιά;).

Η παραγωγή είναι σύγχρονη και για αυτό δεν λείπουν τα   αμιγώς thrashy περάσματα -θυμήθηκα τους Testament στην υδρογονοβόμβα του “The Gathering”- , τα trigger στα drums , οι ανατολίτικες μελωδίες στις ρυθμικές και lead  κιθάρες, οι οποίες βαράνε μανιασμένα και στις δύο περιπτώσεις, η φωνή οχετός του Rodriguez –“ he’s a monster singer, he sing like creature” – που ξερνάει πτώματα από φρεάτια και ακόμη η μπάντα πειραματίζεται με αρρωστημένα ακουστικά περάσματα που βγήκαν από το πρώτο Diablo σε εμβόλιμα κομμάτια όπως το “Ignis” και σε μελωδικά διαλείμματα εντός τραγουδιών, όπως το εντυπωσιακά τιτλοφορημένο “The Binding Nightmare Hex”.

Πολλοί θα πουν ότι αυτές είναι μοντέρνες μαλακίες, ενώ άλλοι θα πουν ότι δεν είναι Misery Index, αλλά τα παιδιά έχουν σε κότσια ό,τι χάνουν σε πρωτοτυπία, μόνο και μόνο επειδή ήρθαν δεύτεροι χρονικά. Κατά τα άλλα δε μασάνε τα αρχίδια τους οπότε όλοι εσείς που θέλετε να παθαίνετε αυχενικά κάνοντας headbanging κάθε Σάββατο σε διάφορα metal χαμαιτυπεία και να λερώνετε με την μπίρα σας τους δίπλα, είστε στο σωστό μέρος. Οι υπόλοιποι προσπεράστε.

Αναμένοντας το νέο Morbid Angel (που θα είναι ενδεχομένως πατάτα), αυτή είναι  η καλύτερη μουσική για το χαλάρωμα σε ασανσέρ ανάμεσα δύο ορόφους εμπορικού κέντρου.

491