THE SILENT RAGE: “Harvester of Souls” EP

Είναι να απορεί κανείς με τη συχνότητα που βγαίνουν καλές εγχώριες δουλειές. Οκ, δε γίνεται όλες να είναι εμπορικού επιπέδου Septic Flesh, Rotting Christ και Firewind, αλλά υπάρχει μια δεδομένη ειλικρίνεια στην προσπάθεια των περισσοτέρων ελληνικών σχημάτων, που σε κάνει και εκτιμάς το αποτέλεσμα ούτως ή άλλως.

Οι The Silent Rage “demoγραφούν” εδώ και πέντε περίπου χρόνια και κοντοζυγώνει η ώρα που θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους full length υπό τον τίτλο Inner Scars (το ομώνυμο τραγούδι τα σπάει, by the way). Έως τότε, είπαν να επαναηχογραφήσουν τρεις παλαιότερες συνθέσεις τους, να προσθέσουν άλλες δύο, ολοκαίνουριες, και να κυκλοφορήσουν ένα EP. Στο “Harvesters of Souls” λοιπόν, συναντάμε το γνώριμο μελωδικό power που η μπάντα μας είχε συστήσει πιο εμπεριστατωμένα στο The Silent Rage EP του 2009 και όπως φαίνεται το group έχει όλη την καλή διάθεση να μας ταξιδέψει στην περίοδο 1986-1996, τη δεκαετία που το power metal μεσουρανούσε και πρωτοστατούσε. Έχοντας ως κύριες επιρροές τους Helloween (εποχής Kiske) και τους Riot, το συγκρότημα του δίνει και καταλαβαίνει, βγάζοντας προς τα έξω το πάθος και την όρεξη που προφανώς έχουν τα μέλη. Επίσης, μια ιδέα από Heir Apparent υποβόσκει σε ορισμένα σημεία, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα! Σίγουρα θα άλλαζα την παλαιάς κοπής παραγωγή στα φωνητικά, ενώ γενικά πιστεύω πως χρειάζεται να μπει το χεράκι κάποιου έμπειρου (ξένου κατά προτίμηση) ονόματος πίσω από την κονσόλα, ώστε να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο οι συνθέσεις! Οι Silent Rage δεν πρωτοτυπούν και δεν τους νοιάζει κάτι τέτοιο. Είναι σαφές πως όλο αυτό το κάνουν καταρχάς για πάρτη τους και εμένα αυτό μου αρκεί. Στην Ελλάδα πάντα είχαμε καλή power metal σκηνή, απλώς (δυστυχώς) την έχουμε παραγκωνίσει. Θα καταφέρουν οι The Silent Rage να κάνουν το παραπάνω βήμα; Για να δούμε! Σε αναμονή του album λοιπόν…


434

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.