MORPHINE SOCIAL CLUB: “Monolithic Gospel”

Οι δικοί μας, Θεσσαλονικείς βεβαίως βεβαίως, ροκάδες Morphine Social Club μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους EP με τίτλο “Monolithic Gospel”.

Το συγκρότημα, εμφανίστηκε στις ζωές μας επίσημα, το 2015 όπου με το πρώτο EP του, “Radioactive” , εισχώρησε στην ελληνική ροκ σκηνή κι έκανε live εμφανίσεις σε όλη την χώρα.

Το “Monolithic Gospel” είναι διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο EP τους, κάτι που είναι λογικό εφόσον η μπάντα, μετά από δύο χρόνια, έχει άλλη εμπειρία. Το “Radioactive” είναι rock ‘n’ roll ενώ το “Monolithic Gospel” ξεγλιστράει, μιας και ο ήχος παραπέμπει σε stoner rock μουσική. Αποτελείται από 4 κομμάτια, τα “Chaos Lover”, “Starship Of Perception”, “Swansong” και “Your Sun Is So Toxic”.

Το “Chaos Lover” έχει χαρακτήρα συναυλίας. Σε ωθεί να ξεσπάσεις, να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Ο ήχος των τυμπάνων είναι αυτό που λέμε “στην σωστή στιγμή-στο σωστό μέρος”. Τραγούδι με νεύρο. Επόμενο κομμάτι, το “Starship Of Perception”, το οποίο είναι άρδην διαφορετικό από το πρώτο. Ψυχεδελικός space stoner ήχος. Όπως μαρτυρά κι ο τίτλος του, σε πάει στο διάστημα και απλά αφήνεσαι στο άγνωστο και σ’ αρέσει. Μεγάλο ατού το μπάσο και οι κιθάρες, κυρίως στο δεύτερο μισό του κομματιού.

Στο “Swansong”, ξεχωρίζουν τα σπιρτόζικα riff και solo των κιθάρων σε συνδυασμό με τα φωνητικά. “Your Sun Is So Toxic” μας λένε οι Morphine Social Club και όσο το ακούς, σκέφτεσαι ότι όντως ο “ήλιος είναι τόσο τοξικός” γιατί παρατηρείται κάτι σκοτεινό -μουσικά- στην ατμόσφαιρα. Instrumental κομμάτι με το οποίο κλείνει ομαλά ο δίσκος.

Εν κατακλείδι, το “Monolithic Gospel” δεν απογειώνει τα αυτιά του ακροατή. Ξεχώρισα τα “Starship Of Perception” και “Chaos Lover”. Από τον τίτλο του δίσκου, περιμένεις να ακούσεις κάτι περισσότερο ψυχεδελικό και μονολιθικό. Σε κάποια σημεία, είναι ξεκάθαρο. Σε κάποια, όχι. Μπερδεύεσαι. Και τελικά, σου αφήνει μια περίεργη γεύση στο στόμα που δεν ξέρεις αν σου αρέσει ή όχι.

567