CHASTAIN: “We Bleed Metal”

Το “We Bleed Metal” αποτελεί μια πολύ ιδιόμορφη περίπτωση κυκλοφορίας, εφόσον δεν μπορεί να καταταχθεί στις επανακυκλοφορίες, αλλά ούτε στις νέες δουλειές κι αυτό συμβαίνει επειδή ο δίσκος υπάρχει εκεί έξω από το 2015 (Leviathan records), αλλά δουλεύτηκαν ξανά αρκετά πράγματα όπως θα δούμε παρακάτω και ξαναβγαίνει στην αγορά σε βινύλιο μέσω της Pure Steel records στις 22 του Σεπτέμβρη (το cd κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου).

Ας ξεκινήσουμε με τα πράγματα που δεν έχουν αλλάξει κι αυτά δεν είναι άλλα από τα φωνητικά της Leather Leone και τα τύμπανα του Stian Kristoffersen. Από εκεί και πέρα υπάρχει νέο και διαφορετικό μουσικό περιεχόμενο που δίνει στο “We Bleed Metal” μια διαφορετική αίσθηση από το πρωτότυπο, προσανατολισμένη περισσότερο προς την χροιά μιας live concert ηχογράφησης.

Ο ήχος έχει βελτιωθεί κι εν μέρει επανηχογραφηθεί. Υπάρχει νέο εξώφυλλο (στην ουσία είναι επαναχρωματισμός του παλαιού) και η διαδοχή των κομματιών έχει αναδιοργανωθεί. H ουσία όμως παραμένει. Πρόκειται για ένα 100% Chastain δίσκο, βαριά παραγωγή, τεχνικώς φλύαρες κιθάρες και τα μοναδικά straight heavy metal φωνητικά της Leather! Τα σέβη μου στον David ο οποίος αντί να σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό, όπως συνήθως γίνεται με τις επανακυκλοφορίες, κάθισε και δούλεψε σοβαρά, έτσι ώστε και οι άνθρωποι που ήδη έχουμε το άλμπουμ να έχουμε ουσιαστικό κίνητρο για να αποκτήσουμε την έκδοση από την Pure Steel records.

496