TRNA: “Lose Yourself to Find Peace”

Αυτό το εξώφυλλο όσο το κοιτάω τόσο μου θυμίζει την άσχημη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό και η μουσική που το συνοδεύει, γδέρνει την ψυχή μου, αφού το εκλαμβάνω πλέον σαν ένα κλάμα της φύσης που η απανθρωπότητα ολοένα ξεπαστρεύει.

Με τέτοια συναισθήματα δημιουργημένη εξαρχής, βρίσκω μπροστά μου μια black metal έκδοση, shoegaze μουσικής (τι αστείος όρος) που θα λατρέψουν οι φίλοι των (R.I.P.) Agalloch και των δικών μας We.Own.The.Sky.

Ορχηστρική μουσική που κυμαίνεται μεταξύ βρετανικού post-rock και νορβηγικού black metal με καταγωγή από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το κρύο κλίμα της γενέτειρας τους αποτυπώνεται ονειρικά στα δύο μακροσκελή κομμάτια, που αποτελούν το 40λεπτο δεύτερο album των Trna, και το γεγονός πως δεν είναι κάτι το πρωτάκουστο ή καινοτόμο, δεν αφαιρεί καθόλου από την ποιότητα του παρόντος δισκογραφήματος. Κυκλοφόρησε αρχικά το καλοκαίρι του 2016, αλλά επανακυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο σε βινύλιο για να μπορέσουν να το αποκτήσουν και οι μερακλήδες του lp collecting.

Πατάς και ξαναπατάς play, κλείνεις τα μάτια και ταξιδεύεις από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου ως τις παγωμένες στέπες της Σιβηρίας. Όταν τα ανοίξεις πάλι, εύχεσαι να ήταν αλήθεια ό,τι φαντάστηκες!

470

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.