PARANOIR: “Radio Silence” EP

Η ραδιοφωνική σιωπή είναι ο εφιάλτης κάθε επαγγελματία παραγωγού που για οποιοδήποτε λόγο (είτε τεχνικό, είτε χάνει τα λόγια του) αφήνει δευτερόλεπτα μηδενικού ήχο στον αέρα, με αποτέλεσμα να χάσει ακροατές.

Αυτό το άγχος απεικονίζεται περίφημα στο δεύτερο ΕΡ των Θεσσαλονικέων Paranoir, “Radio Silence”, που είναι στη διάθεση μας από τον περασμένο Ιούνιο, ένα χρόνο μετά το ΕΡ “Electrified”.

Βαρύς κιθαριστικός ήχος, εναλλακτικής αμερικάνικης rock ποικιλίας. Όμορφες, σκοτεινές μελωδίες, με υποβόσκον heavy rock ύφος που μοιάζει σαν ένα παζλ πάμπολων επιρροών από Alice in Chains ως 16 Horsepower και Skunk Anansie, χωρίς να μπορώ προσωπικά να βάλω ασφαλή εμπορική ταμπέλα.

Η παραγωγή είναι σε γενικές γραμμές καλή, αλλά σαν ακροατής θα ήθελα τη φωνή της Ίνας λίγο πιο ψηλά αφού νιώθω πως κάποιες συχνότητες της περιορίζονται και δεν αφήνεται να ακουστεί το πλήρες εύρος της.

Μια ακόμη τίμια προσπάθεια από την ροκομάνα Σαλονίκη και ελπίζω την επόμενη φορά να είναι full length (ξέρω εξ ιδίων πως οι καιροί είναι δύσκολοι για πολλά πολλά).

496

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.