CREMATORY: “Live Insurrection”

Οι Γερμανοί goth metallers κυκλοφορούν το πρώτο τους live μετά τις τελευταίες αλλαγές στην σύνθεσή τους, με την προσθήκη του Tosse Basler στα καθαρά φωνητικά μετά την αποχώρηση του Matthias Hechler που ήταν μέλος της μπάντας για 17 ολόκληρα χρόνια.

Η ηχογράφηση έγινε κατά την εμφάνιση των Crematory στο Bang Your Head fest την προηγούμενη χρονιά, ενώ η κυκλοφορία περιλαμβάνει, εκτός από το μουσικό cd και το dvd με την φιλμαρισμένη έκδοση της εμφάνισης, το οποίο όμως δεν ήρθε στα χέρια μας για να μπορέσουμε να έχουμε μια άποψη σχετικά.

Η επιλογή των κομματιών έχει σαφώς το κέντρο βάρους της να κλείνει προς την πιο πρόσφατη δουλειά τους με τίτλο  “Monument” (2016), αλλά και το προηγούμενο “Antiserum” (2014). Η ποιότητα της ηχογράφησης είναι εξαιρετική, σε σημείο να καθίσταται …ύποπτη για την αληθοφάνειά της. Είναι και αυτή η περίεργα μουντή μεταφορά της ηχογράφησης του κοινού που ενισχύει την προηγούμενη εντύπωση. Τα κομμάτια αποδίδονται πολύ κοντά στην στουντιακή τους υπόσταση, με κάποια instrumental ιντερλούδια να παρεμβάλλονται εδώ κι εκεί.

Οι Γερμανοί ήθελαν να αποτυπώσουν σε ένα live άλμπουμ το τωρινό τους στίγμα. Οι Crematory ακροβατούν τα τελευταία χρόνια στα όρια που σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει ως ξοφλημένους, αλλά από την άλλη πλευρά οι δουλειές που παρουσιάζουν έχουν ένα σαφώς ρηχό περιεχόμενο, με γερές industrial ενέσεις εντυπωσιασμού στην τραγουδοποιία τους, που έχουν ως αποτέλεσμα αδύναμα άλμπουμ. Για όσους θεωρούν εαυτούς πως ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των φίλων της μουσικής τους, η κυκλοφορία αυτή ίσως να έχει κάποιο νόημα, με περισσότερο “συλλεκτικό” χαρακτήρα. Για τους υπολοίπους από εμάς δεν νομίζω πως θα μας απασχολήσει περισσότερο από μια ματιά στο επίσημο βίντεο που έβγαλαν ως δείγμα από την κυκλοφορία αυτή.

Live Insurrection Tracklisting:
01.Intro
02.Misunderstood
03.Fly
04.Greed
05.Tick Tack
06.Instrumental
07.Haus Mit Garten
08.Ravens Calling
09.Pray
10.Everything
11.Instrumental
12.Shadowmaker
13.The Fallen
14.Höllenbrand
15.Die So Soon
16.Kommt Näher
17.Tears Of Time

532