36 CRAZYFISTS: “Lanterns”

Μεταξύ Alaska και Portland, οι 36 Crazyfists έχουν κυκλοφορήσει 8 albums, με πρώτο το “In the Skin” του 1997 και με το όγδοο (δεύτερο μέσω Spinefarm Records) “Lanterns”, προσπαθούν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, διανθίζοντας το metalcore τους με κάποια progressive στοιχεία (δεν έγινα Deftones, μη φανταστείτε!).

Το προηγούμενο “Time and Trauma” τους έβαλε στο νούμερο δυο του Billboard Heatseekers Chart, υψηλότερη θέση που έχουν ποτέ τοποθετηθεί σε όποια λίστα, αλλά και σε αρκετές λίστες με τα καλύτερα albums του 2015. Δυο χρόνια αργότερα, επανέρχονται με όρεξη να μας προσφέρουν 45 λεπτά όμορφου αμερικάνικου metal, 90s νοοτροπίας, αλλά αυτήν τη φορά κοιτούν και λίγο μπροστά, προσπαθώντας να πάρουν ιδέες από πιο επιτυχημένους συναδέλφους τους, όπως οι Disturbed, Killswitch Engage και άλλοι.

Η παραγωγή είναι αυτή που περιμένεις από μια αμερικάνικη μπάντα σήμερα, χωρίς βέβαια να είναι ό,τι καλύτερο έχουν αγκαλιάσει τα αυτιά σου, και η φωνή του Brock Lindow ακούγεται σε γενικές γραμμές πολύ καλά, αν και κάπως κουρασμένη στα ήρεμα σημεία.

Το εξώφυλλο από την άλλη, δεν νομίζω να τραβήξει βλέμματα ανθρώπων που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά η όγδοη προσπάθεια των 36 Crazyfists είναι άκρως συμπαθητική.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος ήχος έχει τόσο κορεστεί που δεν είμαι σίγουρος, αν ο συγκεκριμένος δίσκος έχει πραγματικά θέση μέσα στις δεκάδες που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

Αν είσαι φίλος της περιόδου 1995-2005, το “Lanterns” μπορεί να κάνει παρέα με άλλα των Godforbid, Chimaira κτλ., αν όχι, ρίξε μια αυτιά όσο διαβάζεις την κριτική και αν ικανοποιηθείς, άκουσε το όλο.

459

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.