LECTERN: “Precept of Delator”

Όταν ακούτε Ιταλικό death metal τι σας έρχεται στο μυαλό;

Hour Of Penance, Sadist, Fleshgod Apocalypse, ίσως κανά δύο ακόμα και τέλος; Συμπέρασμα ότι οι γείτονες δεν έχουν και καμιά τρομερή σχολή στο είδος.

Έτσι λοιπόν και οι Lectern, που γεννήθηκαν το 1999 και μέχρι το 2017 έχουν κυκλοφορήσει 3 ep, 2 full length, και τα μέλη που έχουν αλλάξει είναι περισσότερα από τα τραγούδια που έχουν γράψει, δε θα μπορούσαν να αποτελούν κάτι τόσο ξεχωριστό μέσα στη μετριότητα της σκηνής.

Με μοναδικό ιδρυτικό μέλος τον μπασίστα / τραγουδιστή Fabio Bava, οι Lectern μας παρουσιάζουν ένα  δείγμα καρακλασικού brutal death metal, με όλα τα χαρακτηριστικά που το ύφος συνεπάγεται. Η δουλειά στις κιθάρες που μοιάζει πολύ δυνατή στην αρχή προσφέροντας κάποια εξαιρετικά leads και αξιομνημόνευτα riffs, γρήγορα εξασθενεί και αφήνει τη θέση της στην επαναληψιμότητα και τη βαρεμάρα. Τα φωνητικά στέκονται στο ύψος τους καθόλη τη διάρκεια του album μη προσφέροντας όμως το κάτι τρομερό.

Η έλλειψη οποιασδήποτε προσωπικότητας και ιδιαιτερότητας είναι αυτή που καταδικάζει το “Precept Of Delator” στην αφάνεια. Ένα death metal album όπως χιλιάδες άλλα που έχετε ακούσει και που πέρα από την αγάπη των μουσικών που απαρτίζουν τους Lectern για το είδος που υπηρετούν, δεν έχει πολλά να προσφέρει. Αν δεν έχετε ακούσει πως παίζεται το κλασσικό death metal τα τελευταία 35 χρόνια, ακούστε το για να πάρετε μια ιδέα για το είδος, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν τόσες και τόσες άλλες καλύτερες επιλογές. Ακόμα και στα ίδια και τα ίδια…

546