SHATTERED SUN: “The Evolution of Anger”

Αν δεν γνωρίζεις τους Shattered Sun, πρόκειται για μια εξαμελή μπάντα από την καθόλου πρωτεύουσα του metalcore, το Texas.

To The Evolution of Anger είναι το δεύτερο full length του συγκροτήματος, και στα 10 κομμάτια του δίσκου οι thrash επιρροές είναι τουλάχιστον προφανείς, με πληθώρα γρήγορων riffs και drums-κομπρεσέρ. Τα φωνητικά βγάζουν την επιθετικότητα που χρειάζεται οποιαδήποτε core μπάντα σέβεται τον εαυτό της, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν τα καθαρά τους.

Το πρώτο κομμάτι, Keep Your Eyes Shut, σε βάζει στο κλίμα χωρίς εισαγωγές κι αχρείαστα εφέ αλλά μόνο με αγνό core/thrash, ενώ κατά τη διάρκεια του άλμπουν δεν υπάρχει κάποιο διάλειμμα-για-μπαλάντα.

Το αρνητικό είναι πως την επόμενη φορά που τραβάει την προσοχή ο δίσκος έχουμε φτάσει πια στο 6ο τραγούδι, Die For Nothing. Ίσως να ξεχώριζα και το 8ο, Like Gasoline, κυρίως λόγω του ότι αναδεικνύει την τεχνική των καλλιτεχνών.

Στα αδύναμα σημεία του δίσκου, θα έβαζα ακριβώς αυτό που υποννοώ στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν άκουσα κάτι τραγικά καινούριο, ούτε ήθελα να βάλω φωτιά στα ρούχα μου ακούγοντας το άλμπουμ.

Τελικά όμως, κρίνοντας από το πόσο λάθος μπορεί να πάει ένας core δίσκος, ίσως το να βγάλεις ένα άλμπουμ που ακούγεται ολόκληρο ευχάριστα και χωρίς πολλά πολλά, να είναι επίτευγμα…

501