POISON BLOOD: “Poison Blood” EP

Μέσα στην μετριότητα που βομβαρδίζει το inbox μου τον τελευταίο καιρό επιτέλους βρέθηκε ένα ακόμα μαυρισμένο διαμαντάκι στην μορφή του παρθενικού EP των Poison Blood.

Η αλήθεια είναι πως περίμενα την συγκεκριμένη κυκλοφορία, τρέφω άλλωστε τεράστια συμπάθεια για το ήμισυ του γκρουπ, τον Neal Jameson (Krieg, N.I.L., Twilight, The Royal Arch Blaspheme και πολλά άλλα), μια από τις αγαπημένες μου φιγούρες στον μαυρομεταλλικό χώρο αλλά και την μουσική δημοσιογραφία, ενώ το έτερον ήμισυ Jenks Miller (Horseback) είναι ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές στον χώρο του σκοτεινού drone/kraut rock και πειραματικού metal.

Ενωμένοι από την αγάπη τους για τους Beherit και τους Rudimentari Peni (επιρροές που τουλάχιστον εγώ βρήκα προφανέστατες πριν καν διαβάσω το press release), το δίδυμο μας προσφέρει ένα, δυστυχώς σύντομο, σφηνάκι πρωτόλειου, λιτού και απέριττου black metal διανθισμένου με 70s rock ψυχεδέλεια και πανκ νοοτροπία, όπου τα proto-metal riff συναντάνε “κουλά” blast beat και τα γνωστά γρυλίσματα του Jameson συναντάνε post-punk μελωδίες και 70s organ πλήκτρα, όλα αυτά ηχογραφημένα με την γνωστή μινιμαλιστική DIY νοοτροπία “υπόγας” που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος της κλασσικής USBM σκηνής.

Με χαρά διαπίστωσα επίσης ότι  γνωστή ατμόσφαιρα των Krieg υπάρχει μεταλλαγμένη και εδώ, αυτό το είδος μαυρομέταλλου που δεν μιλάει τόσο για καμένες εκκλησιές και πεντάλφες και δαίμονες που ξεπετάγονται από γριμόρια όσο για πολυπλόκαμα ανοσιουργήματα που δεν είσαι σίγουρος αν πιάνεις με την άκρη του ματιού σου και πολεμάνε με τους δράκους που ακούνε σε ονόματα όπως Xanax και Zoloft.

Η διάρκεια της κυκλοφορίας είναι μόλις 18 λεπτά και τα περισσότερα κομμάτια δεν ξεπερνάνε το 3λεπτό, κάτι το οποίο ίσως ξενίσει τον παραδοσιακό black metal οπαδό, αλλά εδώ είναι που ξεχωρίζει και η Rudimentari Peni επιρροή που λέγαμε, αυτή η συνεχής επίθεση από σύντομα μουσικά θέματα που κόβονται χωρίς πολλές επαναλήψεις και σε  αφήνουν να διψάς για περισσότερο.

Όχι για όλους λοιπόν, και σίγουρα όχι για αυτούς που περίμεναν κάτι πιο κοντά στα συνηθισμένα μονοπάτια της Relapse, αλλά για το συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι δισκάρα, σπεύσατε λοιπόν συντρόφιμοι.

870

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.