City Of The Sun (31/08/2017) Gagarin 205

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η συναυλιακή σεζόν δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο από την παρουσία ενός σχήματος, που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως street band.

Ο λόγος για τους City Of The Sun που επισκέφθηκαν και τη δική μας πόλη μετά τα Γιάννενα και μας μετέφεραν όλη τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια που κρύβεται μέσα τους.

Ο χώρος του Gagarin 205 εντυπωσιακά γεμάτος για τέλος Αυγούστου, υποδέχθηκε το σχήμα με τον πλέον ένθερμο τρόπο και με πολύ διάθεση να περάσει όμορφα το βράδυ της Παρασκευής που μας πέρασε.

Η ενέργεια ήταν κάτι παραπάνω από θετική από πλευράς κοινού και ήρθε να κουμπώσει με τον καλύτερο τρόπο όταν οι City Of The Sun έκαναν την είσοδό τους στη σκηνή.

Ξεκινώντας με το “Explosions” πραγματικά δημιούργησαν μια μουσική έκρηξη, ενώ η συνέχεια με το “Imagination” υπογράμμιζε τη μαγεία που κάλυπτε το χώρο με τον ήχο τους από το πρώτο δευτερόλεπτο. Οι κιθάρες των John Pita και Avi Snow, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής Zach Para, στα κρουστά, μας εντυπωσίασαν με τη ζωντάνια και τη ποιοτική ερμηνεία τους.

Συνέχισαν εκτελώντας τα “Firefly”, “Sugar”, “Another Time”, ενώ ακούσαμε και τα“What Took You So Long?”, “The xx”, “Everything”. Μας τίμησαν με 2 encores, συμπεριλαμβάνοντας τα μοναδικά “Young Folks”, “Dance Of The Dead”, “Second Sun” και έκλεισαν την υπέροχη εκτέλεσή τους με τα “Brothers” και “Paco”.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο βάθος μπορεί να υπάρξει στη μουσική τριών απλών παιδιών που μας εντυπωσίασαν με την άρτια παρουσία τους. Οι Νεοϋορκέζοι μουσικοί, μας άφησαν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους στη πρώτη τους αυτή εμφάνιση στην Αθήνα κι είναι από τα συγκροτήματα που σίγουρα θα ξαναδούμε στο μέλλον.

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

473