WILD KITTEN

Η περιφέρεια συνήθως βγάζει καλά συγκροτήματα οπότε μας χαροποιεί ιδιαίτερα που οι Λαρισαίοι WILD KITTEN και η γοητευτική τραγουδίστρια τους Eliz Foxyford απάντησε χωρίς δισταγμό στις ερωτήσεις του Rockway.gr και μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράματα για την ως τώρα διαδρομή του συγκροτήματος.

Πείτε μας με λίγα λόγια πότε αρχίσατε ως WILD KITTEN;
Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2008 πάνω σε μια συζήτηση με κάτι σφηνάκια μ’ ένα φίλο (τον πρώτο κιθαρίστα της μπάντας) και κατά πόσο έλειπε από τη σκηνή της Λάρισας ένα αμιγώς hard rock – hair metal band. Η αγάπη μας για τη μουσική των 80s μας έκανε να δημιουργήσουμε εκείνο το βράδυ τους Wild Kitten. Από τότε έγιναν πολλές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας αλλάWILD-KITTEN-1 όλα τελικά έγιναν για καλό..

Σε επίπεδο κυκλοφορίας τι ετοιμάζετε αυτό το καιρό;
Καλώς ή κακώς έχουμε ήδη αργήσει να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας demo. Βλέπεις με μας όλα έγιναν ανάποδα. Αντί να βγάλουμε λοιπόν το πρώτο μας δοκιμαστικό και ν’ αρχίσουμε μετά τα live για να μας γνωρίσει ο κόσμος και να μάθει τη δική μας μουσική πέσαμε πρώτα με τα μούτρα στις συναυλίες χωρίς να χουμε μια πρώτη δουλειά στα χέρια μας!! Ο κόσμος λοιπόν γνώρισε τη μπάντα και τη μουσική μας μέσα από τα συνεχή live! Ως συνέπεια αυτού, δεν είχαμε το χρόνο να κάτσουμε να ασχοληθούμε με τη δημιουργία του πρώτου demo!! Πραγματικά δεν είχαμε χρόνο!! Τώρα ελπίζουμε να πάνε όλα καλά μιας κι έχουμε μπει στην τελική ευθεία, παρά τα live shows που συνεχίζουμε να κλείνουμε.

Ποιοι είναι οι “συνήθεις ύποπτοι” στη συγγραφή των κομματιών;
Κατά βάση, οι 2 riff men της υπόθεσης είναι ο κιθαρίστας ο Γιώργος και ο μπασίστας ο Αχιλλέας. Στίχοι κυρίως εγώ! Αλλά οφείλω να πω ότι από τότε που μπήκαν στη μπάντα ο Κώστας, ο δεύτερος κιθαρίστας, και ο ντράμερ, ο Νίκος, έχουν ήδη βάλει το προσωπικό τους στίγμα στους Wild Kitten, τόσο στους στίχους όσο και στη μουσική…

Ανέφερες προηγουμένως ότι είχατε πάρα πολλά live. Ti άλλο σχεδιάζετε σε αυτό τον τομέα;
Το μόνο που σχεδιάζουμε σε κάθε live είναι να προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο όχι καλύτεροι από κάποια άλλη μπάντα αλλά καλύτεροι από εμάς, από αυτό που βγάλαμε στο προηγούμενο live. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνιστής από τους εαυτούς μας… Και νομίζω το πετυχαίνουμε αυτό σύμφωνα με απόψεις του κόσμο διότι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Πως βλέπετε να διαμορφώνεται η ελληνική σκηνή;
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική!! Υπάρχουν τόσες αξιόλογες μπάντες στην underground σκηνή που πραγματικά είναι αξιολύπητο το γεγονός ότι πάρα πολλές από αυτές θα μείνουν στην αφάνεια γιατί πολύ απλά ζούμε στην Ελλάδα. Αυτό τα λέει όλα, δε χρειάζεται να το αναλύσουμε. Αλλά μπράβο σε όλους διότι παρά τις τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε συνεχίζουμε να γουστάρουμε και να παλεύουμε γι’ αυτή την αέναη κάψα της rock-metal μουσικής…

WILD-KITTEN-2

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα αγαπημένα σας συγκροτήματα σας;
Πάρα πολλά… Κι ας μη μοιάζει η μουσική μας με το πρώτο άκουσμα με πολλά από αυτά… Τι να πρωτοαναφέρουμε… Motley Crue, WASP, Whitesnake, Def Leppard, LA Guns and so many many many others…. Μία είναι η βάση… Long live the 80s, let’s bring them back in a more modern sound!!!!!

Mία ευχή για το συγκρότημα σας και για τους αναγνώστες του Rockway.gr
KEEP ON ROCKING IN THE FREE WORLD!!!!!

(myspace)


794