DEVILISH IMPRESSIONS: “The I”

Από τις χρυσές μετριότητες της πολωνικής black / death metal σκηνής, οι πολωνοί Devilish Impressions δείχνουν με το νέο, τέταρτο full length τους “The I”, σημάδια αποτίναξης αυτού του στίγματος και με ελπίδες εισόδου στην Α’ κατηγορία του ιδιώματος.

Η “μπάλα” που παίζει το trio αυτό βρίσκεται σε γνώριμο γήπεδο. Και αυτό είναι το σκανδιναβικό death / black του οποίου η κύρια έκφραση είναι οι Dissection. Αδιαμφισβήτητη επιρροή η οποία υποστηρίζεται από Emperorικά και Dark Tranquillityικά στοιχεία που αφήνουν μια ιδιαίτερη μελωδική γεύση στο κατάμαυρο metal τους.

Κιθαριστικές δομές, δυσαρμονικές μελωδίες και διάσπαρτα ηλεκτραακουστικά “λαμαρινέ” breaks κατ’ ευθείαν από την τεχνοτροπία του μεγάλου Jon Nodtveidt, συμπαγές ρυθμικό background και πολύ καλά βαθιά growls από τον Quazarre ο οποίος μεταφέρει με επιτυχία τους αντιχριστιανικούς στίχους του.

“Eosphoros” και ομότιτλο track στα χνάρια των Dissection, τα “The Dove and the Serpent” και “The Fatal Messiah” θυμίζουν Dark Tranquillity της τελευταίας περιόδου τους ενώ όλα τα κομμάτια έχουν κάτι ξεχωριστό να πουν, μέσα στη μεγάλη διάρκειά τους. Ο ήχος σηκώνει βελτίωση, αν και σίγουρα θα μπορούσε να ληφθεί ως πλεονέκτημα η λιτή ηχητική περιβολή, μιας και έτσι απουσιάζει το χάος και η ακρόαση είναι άνετη και ευχάριστη.

Αρκετά καλό το “The I”, δεν είναι κάτι συγκλονιστικό ή πρωτοφανές, αλλά είναι ένα album του οποίου το υλικό είναι καλοπαιγμένο, με ιδιαίτερη αίσθηση στη σύνθεση και σίγουρα τους φίλους του “λίγο πιο intellectual” black metal όπως και αυτούς του “λίγο πιο μαύρου” death θα τους αποσπάσει την προσοχή. Θετικό ως άκουσμα.

https://www.facebook.com/devilishimpressions/
http://devilish-impressions.com/

475

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.