MIDNATTSOL: “The Metamorphosis Melody”

Μελωδικό, συμφωνικό “gothic” (σε στυλ Amorphis και όχι 69Eyes), με στοιχεία από folk και επίσης έξυπνα παντρεμένο, με heavy ήχο! Σας μπέρδεψα; Πλέον δεν είναι και ότι πιο παράξενο, ενώ το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και όχι ένας αχταρμάς, συν ότι το έχετε ξανακούσει σε καλλιτέχνες όπως οι “Leaves Eyes”!

Και μιας και ανέφερα τη μπάντα της Liv Kristine, πρέπει να σας πω ότι η τραγουδίστρια των Midnattsol, Carmen Elise, είναι η νεότερη αδελφή της Liv και όπως καταλαβαίνει κανείς, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!

Μαζί με το κιθαρίστα Christian Hector έφεραν στη ζωή τη μπάντα αυτή, το 2002 και το The Metamorphosis Melodyείναι η τρίτη τους δουλειά σε αυτό το διάστημα των δέκα περίπου χρόνων! Μαζί με ακόμη τέσσερις καλούς μουσικούς, εκ τον οποίων στο μπάσο η πανέμορφη Brigit Ollbrunner (ε ρε τυχεροί που είναι οι υπόλοιποι!) κατάφεραν να με ψήσουν και να ακούσω με αρκετό ενδιαφέρον και τα έντεκα κομμάτια του δίσκου!

Κανένα από αυτά δεν αποφεύγει να σου χαρίσει την απόκοσμη και μαγική μοναξιά του Βορρά, εξάλλου οι μπάντα είναι Νορβηγογερμανική και αναμενόμενο ήταν να σου μεταδώσει κάτι τέτοιο, χωρίς να λείπουν και τα πιο δυναμικά τραγούδια όπως τα “Spellbound” ή Kong Valemons Kamp. Προσωπικά ψηφίζω το Goodbye ως pick σημείο στο δίσκο αυτό κι ας είναι πιο αργό και ατμοσφαιρικό! Δυστυχώς επίσης δεν έλειψαν και τα βαρετά σημεία, όπως το παντελώς αδιάφορο και κουραστικό “Forvandlingen”!

Σε γενικές γραμμές οι Midnattsol (“Midnight Sun” αγγλιστί), με τις μεταμορφωτικές μελωδίες τους, δεν θα αλλάξουν τα παγκόσμια μουσικά δρώμενα, αλλά καταφέρνουν κρατήσουν καλή παρέα και αν λατρεύεις το είδος αυτό, σπεύσε!

Μιχάλης Κανακουσάκης

456