VAIN VELOCITY: “Synergies”

Αναρωτιέμαι πόσο μπροστά θα είχε πάει η μουσική αν προωθούντο αξιόλογες νέες μπάντες και όχι σκουπίδια! Ευτυχώς οι Vain Velocity ανήκουν στην πρώτη ομάδα και έρχονται να μας ενθουσιάσουν με το ντεμπούτο τους άλμπουμ, το Synergies.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι του 2009 ηχογράφησε το demo-EP του, το “The Odds Are Even”, το οποίο μπορεί κάποιος να κατεβάσει δωρεάν από την ιστοσελίδα www.reverbnation.com/vainvelocity.

Το Μάρτιο του 2011 ήρθε και το “Synergies”, το οποίο δημιουργεί μία επιτυχημένη συνταγή με κύρια υλικά το proggressive και heavy metal, ξεσπάσματα από thrash metal, δόσεις από rock και συνεκτικό στοιχείο τις ατμοσφαιρικές μελωδίες. Έτσι δημιουργείται ένας εναλλακτικός ογκώδης ήχος, ο οποίος επιπλέον συνδυάζει εύστοχα τα clean με τα brutal vocals. Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται και οι συνθέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία ανάμεσα στα κομμάτια. Στο σύνολό της η μπάντα ακούγεται αρκετά δεμένη και απαρτίζεται από πολύ καλές μονάδες. Αξιοσημείωτη είναι και η παραγωγή του δίσκου, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη το γεγονός πως είναι ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη.

Επομένως κάθε ακροατής που αγαπάει την καλή μουσική, συνίσταται να προμηθευτεί το δίσκο και συγκεκριμένα μετά από επικοινωνία με τη μπάντα ή από τις συναυλίες της, μιας και δεν διατίθεται στα δισκοπωλεία.

Επικοινωνία και links
www.myspace.com/vainvelocity