EISBRECHER: “Eiskalt”

Εννέα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας κλείνουν φέτος οι γερμανοί Eisbrecher και είπαν να το γιορτάσουν κυκλοφορώντας ένα best of album. Βέβαια, σαν πρώτη εντύπωση, μια τέτοια κίνηση φαντάζει παντελώς αχρείαστη, καθώς το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του μόλις τέσσερα full length…

Από την άλλη όμως, το Eiskalt” αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν το σχήμα όσοι μέχρι στιγμής αγνοούσαν την ύπαρξή του. Καταρχάς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα διπλό cd, όπου στο πρώτο μέρος συναντάμε 16 συνθέσεις των γερμανών, παρμένες από τις μέχρι πρότινος κυκλοφορίες τους, ενώ στο δεύτερο άλλα 4 κομμάτια, που μαζί με τα προηγούμενα, υπερκαλύπτουν τη μουσική πορεία των Eisbrecher, συν 8 remixes και 2 video clip. Πολύ πράγμα, έτσι; Φυσικά στο tracklist εμπεριέχονται όλες οι επιτυχίες (τρόπον τινά) του group,  όπως Eiszeit”, Vergissmeinnicht”, Amok”, Gothkiller”, Die Engel”, Leider”, This is Deutsch” και πλήθος άλλων τραγουδιών που καθιστούν αυτήν την κυκλοφορία ολοκληρωμένη από κάθε άποψη. Τώρα όσοι δεν έχετε ακούσει τους Eisbrecher, υπηρετούν με μεγάλη επιτυχία την industrial rock σκηνή με αρκετά heavy attitude αλλά και μεγάλη έφεση στο electro goth (μη φανταστείτε τίποτα “πριόνια” όμως). Σκεφτείτε τους Rammstein εποχής “Herzeleid” και “Sehnsucht” ή τους Oomph! στα “Sperm” και “Defect” και θα καταλάβετε το μουσικό ποιόν τους. Είναι προφανές πως το Eiskalt” απευθύνεται κυρίως σε “νέους” ακροατές, ενώ για τους “παλαιούς” μοναδικός λόγος απόκτησής του, είναι τα σχετικά ενδιαφέροντα remixes του δεύτερου cd. Τους προτείνω σιγουρότατα σα συγκρότημα, ενώ τούτο εδώ το best of περιλαμβάνει ότι χρειάζεται να μάθει και ο πιο άσχετος, με τη μουσική τους, ακροατής.

428

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.