ODIUM: “As The World Turns Black”

Όγδοο album για τους γερμανούς heavy / thrashers Odium οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί κάποτε ως “ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το underground metal” της πατρίδας τους. Κάτι που εν μέρει έχει βάση, μιας και album όπως το “Written in Flesh” του 2003 έδειχναν ότι αυτό το σχήμα ήταν ικανό για μεγάλα πράγματα.

Γενικά η πορεία τους θεωρείται αξιόλογη και μιλώντας ρεαλιστικά οι Odium είναι αρκετά καλοί για να ευελπιστούν σε ευρεία αναγνώριση, κάτι που προσωπικά τους εύχομαι με το “As The World Turns Black” το οποίο είναι ένα πολύ αξιοπρεπές album σύγχρονου, με thrashολάγνο όγκο και βαρύτητα, heavy metal.

Το υλικό του “As The World Turns Black” προσανατολίζεται κυρίως στη heavy πλευρά της τάσεως που ακολουθούν, είναι μεσαίων ταχυτήτων και απέχει τόσο από νερουλιασμένα power θέματα όσο και από speed εκτροχιασμούς (οι οποίοι προς μεγάλη μου έκπληξη είναι μηδενικοί). Κιθαριστικώς έχει καλά, στακάτα riffs, ακριβές και δεμένο ρυθμικό δίδυμο και ο Ralf Runkel έχει μια άγρια, τραχιά φωνή, κάπου ανάμεσα στον Gerre των Tankard και τον Tom Angelripper των Sodom. Ένας πολύ καλός ερμηνευτής για το ύφος της μπάντας του, τόσο καλός που ίσως και να είναι το highlight του album.

Το ομότιτλο track είναι ένα συμπαγές mid tempo μελωδικό διαμαντάκι με κοφτές κιθάρες, τα “The End of Everything” και “Time Is a Killer” είναι κομμένα και ραμμένα στους συμπατριώτες τους (και θεούς) Tankard, πολύ καλό το “No Goodbye” με μια μπαλαντοειδή Maidenική υφή, εξαιρετικά τα “Blind” (σε ένα κομμάτι που κραυγάζει η Belinda Ann Smaka με το μπάσο της), “Revolution”, “Inside the Incubus” και “Frozen World”  που αναδεικνύουν ίσως το επίκεντρο του μουσικού attitude των Odium, με τεχνοτροπία ανάλογη των Flotsam & Jetsam της μεσαίας περιόδου, όλα κομμάτια με εξαιρετικά ρεφρέν.

Με καθαρότατο ήχο και απολύτως τίμια προσέγγιση, οι Odium με κέρδισαν με τη νέα τους δουλειά. Δεν θα ακούσεις κάτι πρωτοφανές, σίγουρα το ύφος τους δεν είναι το πλέον δημοφιλές ως εικαστική ροπή, αλλά είναι καλοδουλεμένη heavy μουσική που το κύριο προϊόν της είναι η συνθετική ουσία. Θα μπορούσες να τους θεωρήσεις ως ένα πιο ήπιο alter ego των επίσης συμπατριωτών τους (και επίσης θεών) Heaven Shall Burn. Είναι ικανοί να σου προκαλέσουν ασυναίσθητο πορωτικό headbanging και αυτό το προσόν το κατέχουν μόνο οι καλές μπάντες. Και οι Odium είναι μια από αυτές. Αξίζουν τις ακροάσεις σας.

http://odium-metal.de/
https://www.facebook.com/odium.thrashmetal/

487

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.