FVZZ POPVLI: “Fvzz Dei”

Οι άνθρωποι του fuzz μας παρουσιάζουν το fuzz των Θεών.

Αυτή είναι η μετάφραση των ημιλατινικών φράσεων που βλέπετε στην επικεφαλίδα. Πρόκειται για το ντεμπούτο των Ιταλών psych rockers Fvzz Popvli, Ρωμαίων σε καταγωγή, που έχουν στην τάξη τους τον κιθαρίστα/ τραγουδιστή Pootchie (The Wisdoom, Beesus) και παίζουν, όπως λένε και οι ίδιοι, ψυχεδελικό rock, εμπνευσμένο από το proto-doom και την Palm Desert σκηνή.

Η παραγωγή έχει γίνει σε αναλογικά μέσα για να βγει όσο περισσότερο γιουσουρούμ γίνεται και μπορώ να πω πως τα κατάφεραν εξαίσια στον τομέα της retro ατμόσφαιρας. Έχω την εντύπωση όμως, πως το παράκαναν με το vintage του θέματος και η φωνή ειδικά, σε κάποια σημεία ακούγεται σαν να έχει μασηθεί η ταινία.

Από εκεί και πέρα, οι 8 συνθέσεις που απαρτίζουν το 42-λεπτο “Fvzz Dei” δεν είναι κάτι το εκπληκτικό, αλλά ούτε και για πέταμα. Οι “καμένοι” της ψυχεδέλειας θα ικανοποιηθούν ενδεχομένως και θα θελήσουν να το προσθέσουν στη συλλογή τους, εμείς οι απλοί, μάλλον θα περιμένουμε το επόμενο album τους.

450

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.