FIREFORCE: “March On”

“March On” ονομάζεται το ντεμπούτο των Βέλγων metallers Fireforce, οι οποίοι είχαν κυκλοφορήσει και ένα ΕΡ πριν δυο χρόνια με το τίτλο “Moonlight Lady”.

Στην περίπτωση τους έχουμε να κάνουμε με πυραυλοκίνητο power metal παιγμένο σε τέρμα ταχύτητες, με τις κιθάρες και τα drums να μην σταματάνε δευτερόλεπτο να τα χώνουν. Εδώ δε θα βρείτε πιασάρικες μελωδίες και χορωδιακά ρεφρέν, παρά μόνο old school metal αισθητική και in your face βαρύ ήχο. Σίγουρα δε θα ανακαλύψετε την Αμερική, αλλά αποκλείεται να μη βρείτε ωραίες ιδέες και ξεσηκωτικά τραγούδια στο album αυτό.

Η μπάντα αποτελείται από τους Flype (ex-Double Diamond) στα φωνητικά, Erwin Suetens (Double Diamond) και Steve Deleu (ex-Gwyllion) στις κιθάρες,  Metalpat   στο μπάσο  και Tom Heijnen (ex-Judas Rising) στα drums. Όλοι αποδίδουν σε ψηλά στάνταρ και έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται σαν group πολύ καιρό μαζί. Το μόνο που με ξένισε λίγο στην αρχή ήταν η χροιά της φωνής του Flype και η σχέση του με την αγγλική γλώσσα. Το ξεπέρασα όμως αρκετά γρήγορα και στάθηκα περισσότερο στην ένταση που βγάζει, που ομολογώ ότι είναι περίσσεια.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην ελληνική συμμετοχή, μιας και ο Constantine από τους Mystic Prophecy έχει αναλάβει πολλά guitar solos και ο frontman τους Δημήτρης Λιαπάκης επιμελήθηκε την ηχογράφηση του δίσκου. Τα  solos είναι  τεχνικά τέλεια και μαζί με την αγάπη του Λιαπάκη για τα 80’s και την αναβίωση τους, ο δίσκος μπολιάζεται με το πνεύμα και την αισθητική τους.

Το “March On” προτείνεται σε όλους τους λάτρεις του είδους, που δε νομίζω να περάσουν άσχημα ακούγοντας το. Αντίθετα ίσως βρουν τον εαυτό τους να πατάει το replay στο cd-player τους, και καρτερικά να περιμένει τον επόμενο γύρο για να ξαναχτυπηθεί στους ρυθμούς του.

Δημήτρης Χατζάρας

ΥΓ To εξώφυλλο του δίσκου και το logo της μπάντας επιμελήθηκε ο Eric Philippe, γνωστός για τη δουλείες του με τους Rhapsody, Riot, Mob Rules, TNT και πολλούς άλλους.

434