COFFEINNE: “Circle of Time”

Από τη Μαδρίτη μας έρχεται το νεοσύστατο group των Coffeinne. Δημιουργήθηκαν μόλις το 2015 από τους David Villarreal (κιθάρες) και Inaki Lazcano (φωνή) και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “Circle Of Time”.

Επειδή δεν είναι εύκολο να τους προσδιορίσουμε μουσικά, προσπαθήστε να φανταστείτε τους The Rasmus να παίζουν power metal. Κάπως έτσι βγαίνει το ηχητικό αποτέλεσμα των Coffeinne. Πολύ μελωδία, πλήκτρα, πιασάρικα ρεφρέν, ραδιοφωνικός ήχος αλλά και heavy ξεσπάσματα με κιθάρες που το λέει η καρδιά τους. Έτσι λοιπόν θα ακούσουμε ένα μοντέρνο album που δε χωράει σε ταμπέλες αλλά ταυτόχρονα θα δυσκολευτεί να βρει το χώρο του ανάμεσα στους οπαδούς του σκληρού ήχου.

Πολύ μοντέρνο για τους power μεταλλάδες, πολύ light για τους φίλους της βόρειας μελωδικής death metal σκηνής (ναι έχει και τέτοιες επιρροές  το “Circle Of Time”) αλλά και πολύ metal για τους οπαδούς της Eurovision. Έλα όμως που έχει καλές στιγμές ο δίσκος και τραγούδια που σου κολλάνε στο μυαλό… Άδικο δεν είναι;

ΥΓ. Αρχικά το album κυκλοφόρησε μόνο στην Ισπανική και Ιαπωνική (τυχαίο;) αγορά. Η έκδοση της Fighter Records έρχεται με νέο artwork και προορίζεται για παγκόσμια διανομή.

534