LEGACY OF EMPTINESS: “Over the Past”

Έξι χρόνια χρειάστηκαν οι Νορβηγοί Legacy of Emptiness για να βγάλουν το δεύτερο full length τους.

Για την ιστορία, τα τρία μέλη της μπάντας είναι τα ιδρυτικά μέλη των Ancestral Legacy, συγκρότημα που ξεκίνησε ως black metal, αλλά το γύρισε σε doom/ goth μονοπάτια. Οι δυο έχουν φύγει από το σχήμα από το 2002, με τον Eddie Risdal να παραμένει κι εν τέλει, μαζί με τους πρώην συνοδοιπόρους του, Kjell Ivar Aarli και Oyvind Rosseland, να δημιουργεί παράλληλα με τους Ancestral Legacy, τους Legacy of Emptiness, προκειμένου να ξεχαρμανιάζει μαυρομεταλλικά.

Σε μίξη και mastering Dan Swano, το “Over the Past” παραθέτει 49 λεπτά συμφωνικού black metal, που φλερτάρει με λογής ονόματα του είδους, με έφεση στην πρώτη εποχή των Dimmu Borgir, κάτι που για τον γράφονται είναι ιδιαίτερα θελκτικό.

Αυτή βέβαια η παρελθοντολάγνα προσέγγιση ίσως φανεί ετεροχρονισμένη και περιττή στους περισσότερους, αλλά ο δίσκος, επί της ουσίας, αποτελείται από αρκετά καλές συνθέσεις, οπότε ισορροπούνται κάπως τα πράγματα, αν κι ομολογουμένως, το album θα είχε καλύτερη τύχη αν είχε βγει στα mid ‘90s.

Άλλωστε τη συνταγή την ξέρουμε… Διπλοπενιές, τάκα- τάκα- τάκα- τάκα, φωνητικά από το φιλικά προσκείμενο υπερπέραν και πλήκτρα που θα μπορούσαν να συνοδεύουν ασπρόμαυρα θρίλερ. Τούμπανο δηλαδή, αν είσαι της φάσης.

Μελωδικό και καταιγιστικό, το δεύτερο πόνημα των Legacy of Emptiness είναι μια όμορφη πρόταση, η οποία θα ευχαριστήσει τους λάτρεις του συμφωνικού black metal παλαιάς κοπής, αλλά ως εκεί.

484

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.