Metal Church, Desert Near The End, Solitary Sabred (27/06/2017) Kύτταρο Live

Στην ολόθερμη πλέον Αθήνα, οι Aμερικανοί masters του heavy metal ήχου Metal Church ήρθαν για να βάλουν φωτιά με την εξαιρετική τους εμφάνιση στο Κύτταρο, το βράδυ της Τρίτης.

Με χρόνια παρουσίας, με αλλαγές στο line-up, χωρισμούς και επανενώσεις, κατάφεραν παρόλ’ αυτά να κρατήσουν αυτό που κάνουν, ζωντανό στο χρόνο και να έχουν ένα κοινό που διψά για τις εμφανίσεις τους, όπως είδαμε τόσο από την εμφάνισή τους στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα.



Σε ένα Κύτταρο που είχε μία καλή εικόνα προσέλευσης ήδη από την αρχή του live, πρώτοι ανέβηκαν οι Solitary Sabred, που τίμησαν το event ερχόμενοι από την Κύπρο για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Heavy/ epic μελωδίες πλημμύρισαν τα ηχεία και με τη φωνή του vocalist τους, Πέτρου Λεπτού, να εντυπωσιάζει όλους εμάς που τους είδαμε live για πρώτη φορά (μαζί με την άψογη αγγλική προφορά του).



Οι Κύπριοι έχουν αρκετούς φίλους στην Αθήνα και φρόντισαν να τους κάνουν να περάσουν όσο καλύτερα μπορούσαν δίνοντας μία δυναμική εναρκτήρια παρουσία, με ιδιαίτερη στιγμή τόσο στο Burn Magic – Black Magic το οποίο τραγούδησαν μαζί τους, όσο και για το τέλος κατά το οποίο επεφύλασσαν ένα έξτρα τραγούδι –αν κατάλαβα καλά, ένα κυπριακό άσμα προς τιμήν της metal- στο οποίο τους συνόδευσε στα φωνητικά ο Νίκος Παπακώστας των Conviction.

Solitary Sabret setlist
Synaxxis of Honour (intro)
Disciples of the Sword
Slayers Oath
Damnation
The Scarlet Citadel
Redeener
Sarah
Psionic Transmogrification
Burn Magic – Black Magic
Solitary Sabred


Για τη συνέχεια, οι Desert Near The End ήρθαν για να μας μεταφέρουν στον πιο σκληρό ήχο, με το power/thrash αμάλγαμα τους. Μετρώντας τρεις ολοκληρωμένες δουλειές στο ενεργητικό τους, τη μερίδα του λέοντος στην παρουσία τους είχε ο τελευταίος τους δίσκος, “Theater Of War”, ενώ δεν παρέλειψαν και αναφορές στις δύο παλαιότερες δουλειές τους.



Με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου στα φωνητικά, επικοινωνιακότατο με τον κόσμο και δίνοντας ιδιαίτερα εκφραστικές ερμηνείες, φρόντισαν να διατηρήσουν το εξ αρχής καλό κλίμα και να κερδίσουν το χειροκρότημα του κόσμου.

Desert Near The End setlist
Angel of the Deep
Faces in the Dark
Point of no Return
The Night
Road to Nowhere
Season of the Sun
Theater of War
Ashes Descend



Το Κύτταρο γεμάτο από κόσμο όσο πλησίαζε η ώρα της εμφάνισης των Metal Church προμήνυε την εξέλιξη της βραδιάς. Έχοντας πολλά χρόνια να περάσουν από τη χώρα μας, με τον Howe να έχει επιστρέψει στα φωνητικά και τον Ηοwland να έχει επιστρατευθεί για τα τύμπανα του πολέμου, δεν είναι περίεργο που πάρα πολλοί φίλοι της metal κοινότητας έσπευσαν να παρακολουθήσουν αυτό το show.



Όπως ήταν αναμενόμενο, τιμώντας τους φίλους τους που τους ακολουθούν από τα 80s, φρόντισαν να δώσουν χρόνο σε όλη τους τη δισκογραφία, κυρίως τα παλαιότερα και κλασικά τους albums, ενώ μνεία στον τελευταίο δίσκο έγινε με τα Needle and Satura και Killing Your Time.



Ξεκινώντας από τα παλιά λοιπόν και με το Start The Fire, πράγματι να βάζει τον κόσμο σε πύρινο mood από τις αρχές του χρόνου τους επί σκηνής και με τον Howe να είναι αεικίνητος και όλοι τους να βγάζουν μία τρομερά καλή διάθεση –πώς όχι άλλωστε, αφού η υποδοχή του κόσμου όσο και η συμμετοχή του σε όλη τη διάρκεια, ήταν πραγματικά μοναδική- και φυσικά με ήχο άψογο, όλα συντέλεσαν στο να κάνουν αυτή την εμφάνιση να ξεχωρίσει.



Το show διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα, ενώ για το encore κράτησαν το Badlands και το ομώνυμο του Human Factor για να αφήσουν τους φίλους τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η βραδιά, όπως νομίζω είναι φανερό, ήταν παραπάνω από επιτυχής. Τρίτη βράδυ και παρόλ’ αυτά η προσέλευση ήταν αθρόα, πολλώ δε, με πολύ καλή εικόνα από την αρχή του live.



Οι Metal Church έδωσαν μία εμφάνιση παραπάνω από καλή, η οποία συμπληρώθηκε από τις δύο επίσης καλές παρουσίες των σχημάτων που άνοιξαν τη βραδιά. Από άποψη προγράμματος, όλα κύλησαν ρολόι, να τα λέμε και αυτά για τη διοργάνωση. Και φυσικά ο κόσμος… Το έχω γράψει αρκετές φορές και μία ακόμα, όταν βλέπεις έναν γεμάτο χώρο με χαρούμενα πρόσωπα να τραγουδούν σύσσωμα και να κοπανιούνται στη μουσική που αγαπάνε, καταλαβαίνεις ότι κάτι πήγε καλά.



Είπαν ότι δε θα αργήσουν ξανά τόσο να επιστρέψουν στην Ελλάδα, οπότε μένει να δούμε πότε θα ξαναέρθουν. Έως τότε, μία μπάντα τίμια και με μεγάλη ιστορία, έδειξε πώς γίνονται τα πράγματα σωστά από κάθε άποψη.
Μetal Church setlist
Fake Healer
In Mourning
Needle and Sutura
Start the Fire
Reset
Gods of a Second Chance
Date With Poverty
NoTomorrow
Watch the Children Pray
No Friend of Mine
Killing Your Time
Beyond the Black
Badlands
Human Factor

Φωτογραφία: Νικόλας Κοκοβλής

533

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.