ROYAL BLOOD: “How Did We Get So Dark?”

Άξιζε η αναμονή!

Στις 16 Ιουνίου κυκλοφόρησε δεύτερο album από το Αγγλικό ντουέτο, μετά από το άκρως πετυχημένο “Royal Blood” του 2013, το οποίο έγινε ευρέως αποδεκτό και προκάλεσε ακόμα και τον Jimmy Page να σχολιάσει ότι θα ήθελε να τους δει live. Πάντα δύσκολη υπόθεση το τι θα επακολουθήσει , για όλα τα νέα σχήματα, ειδικά όταν έχει προηγηθεί κάτι τόσο καλό. Το σύνηθες ερώτημα είναι “Θα καταφέρουν να ανταποκριθούν ή θα αποδειχθεί πυροτέχνημα η πρώτη κυκλοφορία;”

Οι Royal Blood απαντάνε καλά στην παραπάνω πρόκληση. H δύναμη τους είναι τα σκληρά riffs, συνοδευόμενα από drums που πυροβολούνε. Προσθέστε ρυθμικότατες μελωδικότητα στο υπόβαθρο και είστε έτοιμοι. Στο ομότιτλο εναρκτήριο κομμάτι ο ήχος κινείται μεταξύ Queens of the Stone Age και Muse (στα καλά τους), το “Lights Out” που αποτελεί και το πρώτο single αποτελεί highlight του δίσκου και η πρώτη τριάδα κλείνει με το δυναμικό “I Only Lie When I Love You” που ανυπομονώ να το ακούσω live. Η συνέχει κινείται ένα κλικ πιο κάτω σε ένταση, με το “Hook Line & Sinker” να ξεχωρίζει και το “Hole In Your Heart” να πρέπει να παίζει με τους ενισχυτές στο κόκκινο.

Το album έχει μικρή διάρκεια (μόλις 34:25!), αλλά είναι σκέτος δυναμίτης. Η μίξη μελωδικών ρεφρέν με ωμή ροκ ενέργεια, οι εναλλαγές ρυθμών μέσα στα τραγούδια και τα πιασάρικα riff, συνεχίζουν από εκεί που το σχήμα μας άφησε την προηγούμενη φορά, χωρίς όμως να δοκιμάζουν να κάνουν κάτι τρομερά διαφορετικό. Τους ανεβάζει αναμφισβήτητα επίπεδο και μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο βήμα.

557