41- Eggs & Sausage

Επιτέλους κυκλοφόρησε! Οι ύμνοι και οι ψαλμοί της Μεγάλης Εβδομάδας, ερμηνευμένοι από τον μακαριστό Χριστόδουλο, σε μια σπάνια συλ­λε­κτι­κή ηχογράφηση! Ο “Αρ­χι­επί­σκο­πος της καρδιάς μας”, όπως λέει το δελτίο τύπου, θα δώσει άλλη πνοή στους απανταχού πιστούς, μέσω γνωστής εφημερίδας!

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Tom Waits:
“Eggs And Sausage”

Αλήθεια, αυτός δεν είναι που όταν δια­γνώ­στη­κε άρ­ρω­στος, αναρωτήθηκε (απευθυ­νό­με­νος στο θεό φυσικά, καθότι “μεσάζων”) “γιατί σε μένα και όχι σε κάποιον άλλον”

Τα καμώματα της δε­κα­τε­τρά­χρο­νης νεαρής από την Κόρινθο τα μάθατε; Γύρισε λέει με το κινητό της ένα αισθησιακό video και επειδή έλαβε καλές κριτικές από τον κύκλο της (και λίγο παραέξω), έχει στα σκαριά και τη συνέχεια! Από ότι κατάλαβα, δηλώνει και θαυμάστρια της Τζούλιας “πιο δυνατά ρε μαλάκα” Αλεξανδράτου! Θα μου πείτε πως με τέτοια πρότυπα, λογικό και επόμενο είναι όλο αυτό. Γιατί όμως κανείς δε λέει πως παρόμοια περιστατικά εμφανίζονται συχνά πλέον και το παρουσιάζουν αυτό ως μεμονωμένο περιστατικό; Δε χρειάζεται πτυχίο παιδοψυχολογίας για να καταλάβεις πέντε πράγματα για τις μικρότερες ηλικίες εν έτει 2011!

Την προηγούμενη εβδομάδα καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη ήταν ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, Γιάννης Λάτσιος! Από εκεί λοιπόν που (όσοι δεν παίζουμε ρακέτες σε κοσμικές παραλίες) δε γνωρίζαμε καν πως είναι αυτός ο άνθρωπος, πλέον τον βλέπουμε ως κριτή στο “Dancing with the Stars” (από πέρυσι αυτό για την ακρίβεια) και καλεσμένο σε ψυχαγωγικές εκπομπές… Μα, δεν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πως όλο αυτό είναι αστείοChris Broderick να αφήνει το Dave Mustaine να παίζει solo σε δίσκο των Megadeth, ένα πράγμα! Σιγά τα ωά!

rocka41

Από την άλλη έχουμε την Άννα Βίσση να πρα­γμα­το­ποι­εί συναυλία με σκοπό την ενίσχυση των αθλητικών τμημάτων του Παναθηναϊκού… Μά­λι­στα… Ο κόσμος έχει τρύ­πια τσέπη και η Αννούλα βοηθάει τους ε­πι­χει­ρη­μα­τίες! Αυτά είναι! Βρε μπας και ψήφισε και αυτή Γιωρ­γά­κη, μιας και “λε­φτά υπάρ­χουν”;

Ο Άδωνης Γεωργιάδης μάλλον το έχει πάρει απόφαση πως δε θα κυβερνήσει τον τόπο μέσω του ΛΑΟΣ, οπότε τον τελευταίο καιρό ασχολείται περισσότερο με την εκπομπή της γυναίκας του, Ευγενίας “μπουμπούκας” Μανωλίδου… Δήλωσε μάλιστα πως πέρυσι τη ζήλευε που συμμετείχε στο “Dancing…”, αλλά δεν είμαι σίγουρος το εάν αυτό οφειλόταν στο ότι χόρευε με τα μπούτια έξω ή στο ότι δεν κάλεσαν και αυτόν να λάβει μέρος…

rocka41

Ε, και εφόσον αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, σε τσόντες και πολιτική (αλληλένδετα ούτως ή άλλως στις μέρες μας) δε μπορώ να αποφύγω να σχολιάσω μια επιστολή που έστειλε ο Θόδωρας σε έναν blogger, όπου προσπαθούσε να απαντήσει με κόσμιο τρόπο (πρέσβη, μας κα­κο­μα­θαί­νετε…) σε όλα όσα του προσάπτει ο συγγραφέας του πρώτου κειμένου, που στην ουσία εκφράζει ένα τεράστιο μέρος των ελλήνων… Δε γνωρίζω εάν έγραψε ο ίδιος την απάντηση (βασικά το θεωρώ απίθανο), αλλά το περιεχόμενο αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα του τι εστί έλληνας πολιτικός σήμερα. Κοντολογίς, η επιστολή υποστηρίζει πως άδικα βρίζουμε τόσο καιρό το Θόδωρα και ότι όλα όσα έχουν βγει προς τα έξω δεν είναι τίποτα άλλο από ελλιπείς πληροφορίες οι οποίες διοχετεύονται σκόπιμα έτσι από τα ΜΜΕ, έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και ουσιαστικά τη χειραγώγηση του πολίτη! Άκουσον, άκουσον! Τα κατευθυνόμενα από τις κυβερνήσεις ΜΜΕ προκαλούν όλα αυτά στο Θόδωρα! Ο ίδιος είναι θύμα παραπληροφόρησης τελικά! Τσάμπα δηλαδή τόσα φάσκελα; Στη συνέχεια το πάει από εδώ, το πάει από εκεί και καταλήγει στο πόσο super πατριώτης είναι και άλλες βαρετές μπούρδες (με το συμπάθιο). Το γράμμα κλείνει με τη φράση “Συνιστώ ψυχραιμία, μεγαλύτερη αυτοκριτική και καλύτερο φιλτράρισμα της ενημέρωσης που σας παρέχεται”… Η σωστή όμως διατύπωση θα ήταν “Συνιστώ ψυχραιμία, μεγαλύτερη αυτοκριτική και καλύτερο φιλτράρισμα της ενημέρωσης που σας παρέχουμε”… Όχι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Άντε, καλό Πάσχα στους πιστούς και καλή όρεξη στους υπόλοιπους!

Δημοσιεύθηκε στις 18/04/11

ΥΓ το βράδυ έχει Cataract και Pentagram, την Πέμπτη Streetlight Manifesto, Corrosion of Conformity και Danger Angel, ενώ επόμενη εβδομάδα έχουμε Rage, Grave Digger, The Fallen Within, Atomic Bitchwax και Atheist… Άγιες μέρες σου λέει ο άλλος…

rocka41

187

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.