IGORRR: “Savage Sinusoid”

Με μια ηλεκτρονική εισαγωγή που παίζει στα όρια του dubstep, το νέο πόνημα των Igorrr ξεκινάει και θέτει ευθύς εξ αρχής πως στο “Savage Sinusoid” δε θα συναντήσεις πολλά μουσικά όρια.

Όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε δουλειά του Gautier Serre, που βρίσκεται πίσω από το όνομα Igorrr. Και για αυτό, άπαξ και δεν είσαι λάτρης της παράνοιας, έτσι όπως μας τη συνέστησαν οι Mr Bungle και οι Fantomas, τότε καλό θα ήταν να προσπεράσεις το review και το album.

Διότι το “Savage Sinusoid” είναι ο ορισμός της περίπλοκης και προοδευτικής μουσικής, που όντως δεν γνωρίζει ταμπέλες κι απλά επαναπαύεται κάτω από τον ευρύτερο χαρακτηρισμό της ακραίας σκηνής.

Το “ieuD” ξεκινά σπαραχτικά, αλλά εξελίσσεται σε μια μοντέρνα ηλεκτρονική μορφής σύνθεση, η οποία περιέχει εναλλαγές εφάμιλλες με εκείνες που υφίστανται στο μυαλό του Mike Patton. Το “Houmous” βασίζεται σε (μεταξύ άλλων) βαλκανικά στοιχεία, ενώ το “Opus Brain”, συνεχίζει τον παρανοϊκό ινστρουμενταλισμό, συνοδευόμενο με κραυγές και κορώνες. Το “Probleme d’ emotion” κατευνάζει τα πνεύματα, θυμίζοντας από κάποιο σημείο και μετά Bjork, ενώ το “Spaghetti Forever” (με τον τέλειο τίτλο), παρότι αρχινά ήρεμα με ακουστική κιθάρα, μετουσιώνεται σε μια ακόμη ηλεκτρονικά σχιζοφρενική στιγμή.

Αγαπημένο ακορντεόν στο “Cheval”, με κάποια brutal φωνητικά κι ακόμα περισσότερες άναρθρες κραυγές να το ακολουθούν. Τα “Apopathodiaphulatophobie” και “Va te Foutre” θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στο ντεμπούτο των Fantomas. Μέσα στην τρέλα και το “Robert”, αν κι οφείλω να πω πως είναι από τις αδύναμες στιγμές του album, με το “Au Revoir” να κλείνει όμορφα (κι οπερετικά) ένα διπολικό κι αντισυμβατικό 40λεπτο.

Ο μόνος τρόπος για να κατανοήσεις πλήρως τους Igorrr, είναι να έχεις ήδη εντρυφήσει στο “California” των Mr Bungle. Απλά και ξάστερα… Αν το έχεις κάνει ήδη, τότε θα λατρέψεις (και) τη νέα τους δουλειά, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτιά ερμητικά ανοιχτά.

Αν ψάχνεις κάτι λοιπόν πραγματικά εναλλακτικό, το οποίο θα σε ταξιδεύσει σε άλλους νοητικούς γαλαξίες και δεν έχεις λεφτά για LSD, ή κάτι ανάλογο, τότε το “Savage Sinusoid” είναι το καταλληλότερο μουσικό ναρκωτικό.

528

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.