EMPIRE: “Trading Souls”

Η Pride & Joy Music είναι μια Γερμανική εταιρία που ειδικεύεται στο hard rock όπως και στο μελωδικό heavy metal.

Τελευταία έχουμε ασχοληθεί με αρκετές και μάλιστα επιτυχημένες κυκλοφορίες της, όπως τα καινούργια album των Stamina, Aldaria, Almah, Backwood Spirit κτλ. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με την πρώτη από τις 4 επανακυκλοφορίες σε album των Empire που θα έρθουν μέσα στο 2017.

Οι Empire είναι το πνευματικό παιδί του κιθαρίστα Rolf Munkes (Crematory, Razorback, ex-Majesty) και στη πραγματικότητα ήταν περισσότερο project παρά κανονική μπάντα, μιας και στα 6 χρόνια δισκογραφικής τους παρουσίας (με 4 full length παρακαλώ), μόνο αυτός και ο Neil Murray (μπάσο, ex-Black Sabbath) ήταν “σταθερές” στο group.

Το “Trading Souls” ήταν το δεύτερο album των Empire και κυκλοφόρησε το 2003. Το line up ήταν πολύ “βαρύ”, καθώς τους Munkes, Murray και Gerard Kloos (drums), πλαισίωναν οι Tony Martin (φωνή) και Don Airey (πλήκτρα). Άρα το, Rainbow (2ης γενιάς) meets Deep Purple, μελωδικό hard rock των Empire ήταν καταδικασμένο να είναι όμορφο. Οι ερμηνείες του Martin είναι εξαιρετικές, τα πλήκτρα του Airey εμπλουτίζουν ιδανικά τα τραγούδια ενώ ο Munkes έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις κιθάρες. Κομμάτια σαν τα “One In A Million”, “Pay Back Time” και η power μπαλάντα “Did You Ever Love Me” έχουν τη στόφα κλασσικού.

Η επανακυκλοφορία του “Trading Souls” είναι μόνο η αρχή για να γνωρίσει ή να ξαναθυμηθεί ο κόσμος ένα supergroup (όσο και αν η έκφραση έχει καταντήσει γραφική) που κυκλοφόρησε 4 πολύ δυνατά album. Τον Tony Martin θα τον απολαύσουμε και στο “The Raven Ride” (ίσως το peak των Empire) ενώ στα υπόλοιπα δύο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους Mark Boals και Doogie White. Καλή αρχή λοιπόν…

500