DIAMOND HEAD: “Evil Live”, “Death And Progress”

Δυο άλμπουμ από τον κατάλογο των κυκλοφοριών των γνωστών σε όλους (να είσαι καλά James για τους περισσοτέρους) Diamond Head μας έρχονται ως επανακυκλοφορίες μέσα στο κατακαλόκαιρο, τέλη Ιούνη για την ακρίβεια.

Το πρώτο είναι το live άλμπουμ των Βρετανών, “Evil Live”. Κυκλοφόρησε το 1994 και αποτέλεσε την 5η κυκλοφορία της μπάντας. Περιλαμβάνει 2 ψηφιακούς δίσκους, στον πρώτο βρίσκουμε την αρχική δουλειά, ηχογραφημένη ζωντανά το 1993 στο National Bowl στο Milton Keynes της Αγγλίας, ενώ στον δεύτερο (“Evil Extras”) βρίσκουμε διασκευές και ακυκλοφόρητο υλικό. Ένα ιστορικό ηχητικό ντοκουμέντο για το πώς ακουγόταν επί σκηνής μια από τις επιδραστικότερες μπάντες της NWOBHM σκηνής, αρχικά και του hard rock στην συνέχεια.

Η δεύτερη επανακυκλοφορία ακούει στο όνομα “Death And Progress” και είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Diamond Head που κυκλοφόρησε αρχικά το 1993. Η δουλειά αυτή έσπασε την σιγή 10 σχεδόν ετών, που είχαν μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του “Canterbury” (1983). Εδώ η παραγωγή είναι 1000 έτη φωτός μπροστά από εκεί που είχαν σταματήσει κι επιπρόσθετα έχουμε την συμμετοχή δύο τεραστίων guest κιθαριστών, του Tony Iommi (Black Sabbath) και του Dave Mustaine (Megadeth).

“Evil Live” tracklist
(disc 1)
Am I Evil
Dust
Truckin’To The Devil His Due
Sucking My Love
Run
To Heaven From Hell
Helpless
(disc 2)
Good Lovin’ Gone Bad
This Flight Tonight
Rock The Nation
Good Rockin’ Tonight
Sweet Silence
Feels Good
Kiss Of Fire
Let Me Down Easy

“Death And Progress” tracklist
Starcrossed (Lovers Of The Night)
Truckin’
Calling Your Name (The Light)
I Can’t Help Myself
Paradise
Dust
Run
Wild On The Streets
Damnation Street
Home

385