The Hidden Heroes 66 (03/06/2017) Death Disco

Για τους HH66 τα είπαμε πρόσφατα, τόσο μέσα από την παρουσίαση του πρώτου τους άλμπουμ “Life Is But A Dream” (link), όσο και στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν στην κάμερα του Rockway κατά την διάρκεια μιας πρόβας τους στο στούντιο (link).

Η τρίτη του Ιούνη ήταν μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους αθηναίους goth rockers, λόγω του ραντεβού που είχαν στην σκηνή του Death Disco με το φιλογοτθικό (κι όχι μόνο) κοινό, για την live παρουσίαση ολόκληρου του δίσκου.

Όσοι παρευρεθήκαμε στην συνδρομή των οδών Ωγύγου και Λεπενιώτου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά αυτούσιο το ντεμπούτο, αλλά και μια σειρά από διασκευές σε μεγάλες μπάντες του χώρου, γεγονός που μετέτρεψε την βραδιά σε πραγματικό πάρτι.

Ο Θάνος Κυριαζής είναι ένας πραγματικός frontman, βγάζει την ψυχή του στην σκηνή και αντισταθμίζει με μεγάλη ευκολία την γενικότερη στατικότητα του υπόλοιπου σχήματος. Η βαθιά του φωνή, παρά την υποβόσκουσα “ελληνική” προφορά, δίνει στα τραγούδια ατμόσφαιρα και χαρακτήρα. Επίσης είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός με το κοινό, προφανώς βοηθά αρκετά και η ιδιότητα του ηθοποιού…

Όμως τίποτε δεν θα ήταν το ίδιο για το ηχόχρωμα του σχήματος αν δεν υπήρχε ο παράγοντας που ακούει στο όνομα Λήδα Ψαράκη, μια σοπράνο με σπουδές στην κλασική μουσική. Όπως είχα γράψει και στην παρουσίαση του άλμπουμ, οι δυο κύριες φωνές των HH66 παράγουν ένα πραγματικά μαγικό αποτέλεσμα με μοναδική χημεία.

Η υπόλοιπη μπάντα τον συνόδευσε θαυμάσια, αρκετά δουλεμένη στις πρόβες, απέδωσε το υλικό ένα επίπεδο επάνω από τις ηχογραφήσεις, δηλώνοντας έμμεσα πως το goth rock είναι μια μουσική που στο σανίδι όχι μόνο δεν μειονεκτεί, αλλά “αναπνέει” και καλύτερα.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε πραγματικό πάρτι με αποδόσεις γνωστών κομματιών από μπάντες όπως οι The 69 Eyes, Anathema, The Ramones, Joy Division, The Mission, The Doors, Sisters Of Mercy. Έτσι η βραδιά έκλεισε σχεδόν ιδανικά και η μπάντα υποσχέθηκε ανανέωση του ραντεβού της με το κοινό, κάτι το οποίο περιμένουμε να γίνει σύντομα.

Για εμένα αυτό το Σαββατόβραδο απλά επιβεβαίωσε ότι έχω γράψει το προηγούμενο διάστημα για αυτή την πραγματικά ελπιδοφόρα νέα μπάντα που φέρνει στην αθηναϊκή μουσική σκηνή κάτι που λείπει και το φέρνει με μεράκι και ζωντάνια. Μπράβο τους και καλή συνέχεια!

The Hidden Heroes 66 setlist
PART I (album presentation)
Heracletus (intro)
Bloody Money
Humanity
Eternal Love
Resistance
Planet Earth
Religion
Hidden Heroes
Angels And Demons
Life Is But A Dream
Heracletus (outro)
Saviour
Eve
PART II (covers)
Gimme Shelter (Rolling Stones/Sisters Of Mercy)
Waiting For The Sun (The Doors)
Garden Of Delight (The Mission)
New Dawn Fades (Joy Division)
Pet Sematary (The Ramones)
Fragile Dreams (Anathema)
Brandon Lee (The 69 Eyes)

photos/video: Γιάννης Φράγκος

1258