Η Lia Hide και οι Foam παρουσιάζουν τα EPs τους ζωντανά στο six d.o.g.s

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Lia Hide + Foam Live
Τετάρτη 31 Μαΐου
Στο six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)
Ώρα έναρξης: 21:00 – Είσοδος: 5 ευρώ

Την Τετάρτη 31 Μαΐου η Lia Hide και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Foam ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τα νέα τους EPs.

***

Η Lia Hide είναι ένα φωτεινό κορίτσι που γράφει σκοτεινά κομμάτια. Ετσι σκοτεινό είναι και το νέο της EP, σε παραγωγή Ευριπίδη Ζεμενίδη, από το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει το κομμάτι “Rembrandt”, αγαπημένο των ραδιοφώνων και του Jumping Fish από τον Δεκέμβρη του 2016. Εμφανίστηκε στην εγχώρια electronica με τον πρώτο της δίσκο “Home” (ΕΜΙ-Universal) το 2013 κι από τότε έχει ταξιδέψει με τα τραγούδια της μέχρι το Μοντρεάλ, το Λονδίνο, την Πολωνία, την Νορβηγία και την Καλιφόρνια αποσπώντας πάντα ενθουσιώδεις κριτικές.

Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους K. BHTA, Tricky, Kovacs, Anneke, Joseph Van Wissem, Molly Nilson αλλά και με τους Keep Shelly in Athens, Sleepin Pillow και Universe217.

Φανερά επηρεασμένη από την ηλεκτρονική της θητεία άλλα με εμφανή τον ερωτά της για τον ήχο των 90’ς, δάχτυλα στο πιάνο που θυμίζουν Tori Amos και φωνή που φέρνει στο νου σπουδαίες ερμηνεύτριες όπως οι Fiona Apple, Alison Mosshart και Karen O, γράφει πυρετωδώς, περιοδεύει συνέχεια και θεωρεί χρέος του καλλιτέχνη να αντιδρά στην καθημερινότητα μας.

Μαζί της στο six d.o.g.s θα εμφανιστούν οι: Aki’Base (bass), George Rados (drums) και Πάνος Παπάζογλου (guitar).

***

Οι Foam δημιουργήθηκαν το χειμώνα του 2016 στην Αθήνα. Είναι ένα pop electronic duo που συνδυάζει επιρροές από την indie, electronic, downtempo και dream pop μουσική.

Τα δύο μέλη τους (Μαρία Σαχπασίδη, Διονύσης Μόρφης) έχουν θητεία στην ελληνική underground σκηνή σε μπάντες όπως οι Afformance και οι TravelMind Syndrome, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε projects άλλων καλλιτεχνών όπως οι Rsn, Egghell, Β.D Foxmoor, Leon of Athens, Μαριέττα Φαφούτη, Εκείνος κι Εκείνος, Lia Hide κ.α. Γνωρίστηκαν πριν τρία χρόνια στην RnB/ Hip hop cover μπάντα Suit’em Up, στην οποία παίζουν μέχρι και σήμερα.

Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Colourblind”.

***

LINKS:
• Lia Hide: https://www.facebook.com/donthideme
• Foam: https://www.facebook.com/foambandathens

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
RISE, popaganda, LUBEN, OneMan, PopCode, avopolis, ελculture

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

247