BADASS: “More Pain, More Gain”

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα νεοσύστατο σχήμα ή μάλλον πιο σωστά, με μια συνάθροιση μουσικών.

Οι Ιταλοί (με το μάλλον αποτυχημένο όνομα) Badass, αποτελούνται από τους  Titta Tani (DGM, Phoenix Rising, Goblin, Edu Falaschi, Mark Boals),  τον τεράστιο Alberto Rigoni (solo artist, TwinSpirits, Lady & THE BASS, Vivaldi Metal Project) στο μπάσο για τον οποίον περισσότερα θα πούμε παρακάτω, τον Alessio “Lex” Tricarico (Synapsis, HorsePowerOverload, FourRoxxDown) στις κιθάρες και τον βενιαμίν της παρέας αλλά πολύ ελπιδοφόρο Denis “Denzy” Novello (NeverNight, Rockdogs, Kim Bingham, Alberto Rigoni) στα drums.

Αυτό που θα ακούσουμε στα 9 κομμάτια (συν τα intro, outro) είναι μια πανδαισία ρυθμών και grooves και ένα τρανό παράδειγμα του πως το μπάσο, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί από συνοδευτικό όργανο σε πρωταγωνιστής. Μιλάμε ότι ο Κος Rigoni εδώ δίνει και τα ρέστα του. Οι μπασογραμμές του αγγίζουν την τελειότητα, φτιάχνει intro και outro, σολάρει, βγαίνει μπροστά, οδηγεί με τους ρυθμούς του, δημιουργεί όγκο, κάνει τα πάντα. Άξιος συμπαραστάτης του ο Titta Tani, που με μια μεγάλη γκάμα φωνητικών στιλ καταφέρνει να ακούγεται διαφορετικός ακόμα και μέσα στα ίδια κομμάτια. Πότε οργισμένος, πότε μελωδικός, καθαρός και αμέσως μετά βγάζοντας μια “αλήτικη” χροιά.

Φυσικά το ότι το μπάσο παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα του, δε σημαίνει ότι η κιθάρα του Tricarico χάνει το δικό της χώρο. Μιλάμε για μεγάλο παίκτη, που χαρίζει υπέροχα ριφάκια και κάποια πολύ μελωδικά solo, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στο τελικό αποτέλεσμα. Last but no least ο Novello. Να προσπαθείς να ακολουθείς τέτοιο μπασίστα δε ξέρω αν είναι εύκολο, πάντως τα drums του album είναι εξαιρετικά, με πολλές αλλαγές και εμπλουτίζουν εντυπωσιακά τραγούδια με φαινομενικά εύκολη δομή αλλά πολύ μουσική να ανακαλύψεις στο background.

Δίσκος που αφορά πολλούς το “More Pain, More Gain”. Μεταλλάδες των 80s, hard rock-άδες των 80s, λάτρεις των groove και του μπάσου, οπαδούς του πιο σύγχρονου ήχου. Όλοι μέσα είσαστε. Ακούστε δισκάρα που δεν της λείπει τίποτα.

452