Wovenhand, Emma Ruth Rundle (13/05/2017) Fuzz Club

Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες μου να τους δω ζωντανά, κατάφερα επιτέλους να απολαύσω τους Αμερικανούς Wovenhand.

Έχοντας ηγέτη τον ταλαντούχο David Eugene Edwards, του οποίου την χαρακτηριστική χροιά δεν μπορείς να μπερδέψεις με άλλην, συνδυάζουν εδώ και πολλά χρόνια την country, με το post-punk των 80s κι άλλους σκληρούς rock ήχους.

Πριν από εκείνους όμως, εμφανίστηκε στη σκηνή η δεσποινίδα Emma Ruth Rundle, δίνοντας όλη της την ψυχή, παρόλες τις ατυχίες που είχαν χτυπήσει το κορμί της. Πριν φτάσει στην Αθήνα είχε σπάσει τα πλευρά της κι απορώ πώς κατάφερνε να κάνει αυτά τα υπέροχα φωνητικά γυρίσματα και να ανεβαίνει τόσο ψηλά σε οκτάβες. Δεν έφτανε όμως αυτό. Μετά το live της προηγούμενης μέρας στο Fix Factory στη Θεσσαλονίκη στραμπούληξε τον αστράγαλό της με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να κάθεται σε καρέκλα. Σχεδόν μισή ώρα άντεξε να παίξει και καταχειροκροτούμενη από το σχεδόν γεμάτο Fuzz, αποχώρησε υποβασταζόμενη.

Λόγω της μικρής διάρκειας της ατυχούς νεαράς, ο χρόνος μέχρι την έναρξη της εμφάνισης του Ινδιάνου και της παρέας του φάνηκε τεράστιος.

Οι Wovenhand βγήκαν στη σκηνή υπό ήχους ιθαγενούς αμερικάνικης μουσικής και μπήκαν γερά με το “Hiss”.

Η setlist βασίστηκε κυρίως στα δύο τελευταία album, “Star Treatment” και “Refractory Obdurate”, κάνοντας την εμφάνισή τους βαριά και σκοτεινή, με την country πλευρά τους θαμμένη στο βάθος κι έτσι όσοι τους γνώρισαν από τον κόκκινο κύκλο, ίσως να ξαφνιάστηκαν λίγο.

Η εφεδιασμένη σπαραξικάρδια φωνή του Eugene σου έσφιγγε το στομάχι, με τα φοβερά τύμπανα του Ordy Garrison όμως να του κλέβουν την παράσταση.

Ο ήχος μου έφερνε συνεχώς στο νου τους Joy Division και την σκοτεινή πλευρά των Gun Club και η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ήταν συγκλονιστική. Η εκφραστικότητα του frontman τους σε βοηθούσε να γίνεις ένα με τις ιστορίες που εξιστορούσε και το κοινό παρακολουθούσε εκστασιασμένο.

Δυνατές στιγμές τα “The Refractory”, “Swaying Reed” και “Sinking hands” και το εμβληματικό “King O King” που έκλεισε τη νύχτα.

Το αθηναϊκό κοινό ήταν πολυπληθές τρία χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη, γεγονός που σίγουρα θα τους φέρει σύντομα κοντά μας.

Wovenhand setlist
Hiss
Crystal Palace
The Hired Hand
The Quiver
Salome
Swaying Reed
All Your Waves
Corsicana Clip
The Refractory
Obdurate Obscura
Sinking Hands
Crook and Flail
Five by Five
Low Twelve
King O King

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.