WHILE SHE SLEEPS: “You Are We”

Ενώ εσύ κοιμόσουν…

Το κουιντέτο από την Αγγλία επέστρεψε με το τρίτο του full length, αποφασισμένο να σε ξυπνήσει μια για πάντα.

Σε μια βιομηχανία που έχει αλλάξει τα πρέκια στο metalcore, με αποτέλεσμα η μελωδική εκδοχή του να έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού με τις περισσότερες κυκλοφορίες να χάνονται στα αζήτητα, οι While She Sleeps δίνουν ένα βροντερό παρόν με το “You Are We”, το οποίο είναι ανέλπιστα καλό και δίχως να αλλάζει ουσιαστικά ηχητική ρότα, ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας ακρόαση.

Συνθέσεις που κυλάνε αβίαστα και δεν κουράζουν, με όμορφα περάσματα στα καθαρά/ σχισμένα φωνητικά, παραγωγή που αναδεικνύει την groovy πλευρά της μουσικής, τεχνικότροπες κιθάρες που αποφεύγουν την περιπλοκότητα της djent σκηνής και μια διάχυτη συναυλιακή ατμόσφαιρα (η οποία θα βοηθήσει στις επικείμενες live εκτελέσεις των κομματιών), είναι τα κύρια συστατικά του “You Are We”, ενός δίσκου που ανεβάζει επίπεδο το συγκρότημα, όχι μονάχα λόγω της αρτιότητας των συνθέσεων, αλλά κι ελέω της ωριμότητας και της εξέλιξης που δείχνουν οι While She Sleeps.

Το album σε αρπάζει εξ αρχής, με το ομώνυμο κομμάτι/ single και καθόλη τη 50λεπτη διάρκειά του σε βάζει σε ένα ενεργειακό τριπάκι, κάνοντάς σε να θες να φτιάξεις μονάχος σου ένα mini-pit και να αρχίσεις να στροβιλίζεσαι, με τον σκύλο σου να αναρωτιέται τι διάολο κάνει πάλι το αφεντικό του.

Για τους μη μυημένους, να αναφερθεί πως οι While She Sleeps περπατούν σε μελωδικά metalcore μονοπάτια, με τις ανάλογες μεταμοντέρνες προεκτάσεις του ιδιώματος, δίχως όμως να ασχολούνται με μπλιμπλίκια ή να προβαίνουν σε over-the-top καγκουρίλες. Αν, ας πούμε, οι Caliban άκουγαν λιγότερο metal ή οι Linkin Park έπιναν όλη την μπίρα τους, λογικά κάπως έτσι θα ακούγονταν. Όπως και να έχει, η όλη φάση κινείται κάπου στο ενδιάμεσο, αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρότι ολόκληρος ο δίσκος είναι ένα highlight, ξεχώρισα κάπως παραπάνω τα “You Are We”, “Steal the Sun”, “Empire of Silence”, “Wide Awake”, “Silence Speaks”, “Settle Down Society”, “Revolt” και “Civil Isolation” κι όπως καταλαβαίνεις, αγαπητέ μεταλκορά, όταν επιλέγεις 8 στιγμές, από τις 11, τότε κάτι κάλο παίζει εδώ!

Εδώ (σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου) άρεσε ακόμη και στη μητέρα του κιθαρίστα της μπάντας, Sean Long, σε εσένα δε θα αρέσει;

513

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.