TEMPERANCE

Ένας πολύ όμορφος θεσμός φαίνεται να ξεκινά στην πανέμορφη Κέρκυρα! Το πρώτο Caravan Of Shadows Fest (Δελτίο Τύπου) θα φιλοξενήσει ως headliners τους Temperance από τη γειτονική μας Ιταλία. Με αφορμή τη συμμετοχή τους, η Ειρήνη Παντούλα μίλησε με τον Luca Negro (μπάσο) για τη μουσική τους κι ένα “καραβάνι” θετικής ενέργειας κατέκλισε αυτή τη συνέντευξη!

Luca, γεια σου από την Ελλάδα και το Rockway.gr! Γιατί οι Temperance διάλεξαν αυτό το όνομα για τη μπάντα τους; Είστε εγκρατείς με τη μουσική σας; Μπορείς να μας δώσεις ένα σύντομο βιογραφικό του γκρουπ σας;
Γεια σας παιδιά!! Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είμαστε εδώ και να μιλάμε σε εσάς! Οι Temperance δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2013 από άτομα που είχαν ήδη άλλα μουσικά projects μεταξύ τους, ξεκίνησαν με την ιδέα να δημιουργήσουν μία μοναδική μίξη πολλών μουσικών ειδών που να βασίζονται σε μια στέρεη μελωδική μεταλλική μουσική βάση, συμπεριλαμβανομένης της γυναικείας φωνής.  Κατά τη διάρκεια αυτών των 3-4 ετών γράφαμε μουσική και κυκλοφορήσαμε τα τρία μας άλμπουμ, ένα κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το ομότιτλο ντεμπούτο μας “Temperance” (2014), “Limitless” (2015) και “The Earth Embraces Us All” (2016). Σχετικά με το όνομά μας… Ναι, προσπαθούμε μα είμαστε εγκρατείς στη ζωή και ξέρεις, αυτό είναι κάτι πολύ πολύ δύσκολο (γέλια)!

Το τρίτο σας άλμπουμ, “The Earth Embrace Us All”, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2016. Είστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής από την ανταπόκριση του κοινού;
Ναι, φυσικά! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σχετικά με αυτό! Μετά την κυκλοφορία του “TEEUA” παίξαμε σε πολλές χώρες στις οποίες δεν είχαμε βρεθεί νωρίτερα. Την επόμενη εβδομάδα θα παίξουμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στο Caravan Of Shadows Fest στη Κέρκυρα: αυτό είναι φοβερό για εμένα!

Συμπεριλαμβανομένων και των δυο προηγούμενων κυκλοφοριών σας, ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι;
Χμμμ… πολύ καλή ερώτηση! Πιθανόν το “Here & Now” από το “Limitless”, το δεύτερο άλμπουμ μας, επειδή είναι συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ζωής μου και αυτό το κομμάτι μου θυμίζει εκείνες τις στιγμές, οπωσδήποτε καλές στιγμές!

Ποιος είναι υπεύθυνος για την έμπνευση και τη σύνθεση της μουσικής σας;
Νομίζω ότι ο Μάρκο είναι αυτός ο άνθρωπος! Αλλά σίγουρα όλο έχουμε το ρόλο μας στη σύνθεση της μουσικής μας, η μουσική μας έχει ένα κομμάτι από όλους μας.

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με κάποιες απίστευτες μπάντες όπως οι Nightwish, Within Temptation, Slipknot, At The Gates. Έχεις κάποια ξεχωριστή ανάμνηση από αυτές τις στιγμές να μοιραστείς με εμάς;
Ναι, φυσικά (γέλια)! Την τελευταία φορά που παίξαμε με τους Nightwish, μίλησα μαζί τους, για εμένα ήταν ιδιαίτερο γιατί συνειδητοποίησα ότι το να είσαι καλός μουσικός είναι ακριβώς αναλογικό με το να είσαι πραγματικά ταπεινός άνθρωπος κι αυτό ακριβώς είναι.

Είναι δύσκολο να μανατζάρετε και να προωθείτε τη δουλειά σας; Ποια είναι τα βασικά μέσα που χρησιμοποιείτε;
Συνήθως προωθούμε τη μπάντα με το internet μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά κάτι άλλο εξίσου σημαντικό είναι τα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Και σίγουρα το πιο σημαντικό όλων είναι η από-στόμα-σε-στόμα διαφήμιση, αυτό είναι το  πιο ουσιαστικό μέσο προώθησης.

Τι άλλα είδη μουσικής απολαμβάνεις να ακούς;
Συνήθιζα να ακούω πολύ διαφορετικά είδη μουσικής! Αλλά συνήθως το soundtrack μου για την καθημερινή μου ζωή και σίγουρα τη νυχτερινή, είναι η jazz, ειδικά οι Miles Davis και Victor Wooten.

Πρώτη φορά λοιπόν στην Ελλάδα και headliners στο Caravan Of Shadows Fest στην Κέρκυρα…
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό, γνωρίζω ότι θα είναι υπέροχο να δω την όμορφη Ελλάδα και το φανταστικό αυτό νησί, την Κέρκυρα!

Έχετε καθόλου πλάνα για κάποιο μελλοντικό άλμπουμ;
Αυτήν τη στιγμή έχουμε εστιάσει στη live προώθηση του “TEEUA”, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας DVD live. Υπάρχει ένα πλάνο για νέο άλμπουμ, αλλά είναι μυστικό!

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και πάλι για το χρόνο σου. Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να προσθέσεις ή να μοιραστείς με τους αναγνώστες του Rockway.gr;
Σε ευχαριστώ Ειρήνη για την ευκαιρία που μου δόθηκε να μιλήσω μαζί σου και ευχαριστώ και όλα τα μέλη του Rockway.gr! Ειλικρινά ελπίζω να σας δω στην Ελλάδα, να ακούσουμε μαζί μουσική και να πίνουμε μπίρες φυσικά (γέλια)!

653