CAVALERA CONSPIRACY: “Blunt Force Trauma”

Εδώ και μερικά χρόνια ο Max Cavalera δείχνει να μην τον γεμίζουν οι groove ρυθμοί των Soulfly, αναζητώντας εκείνο το thrashy ήχο, με τον οποίο μας είχε συστηθεί μέσω των Sepultura.

Η λύση ακούει στο όνομα Cavalera Conspiracy όπου ο Max συνεργάζεται με τον αδερφό του, Igor, και το 2008, με το Inflikted, έκαναν πολλά αυτάκια να ματώσουν. Η συνέχεια αυτού του project ακούει στο όνομα Blunt Force Trauma και όπως είναι λογικό, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Άλλωστε οι Cavalera δύσκολα θα αλλάξουν μουσικές συνήθειες και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί πάντα τους απανταχού fan τους. Αρκεί όμως αυτό; Γιατί η αλήθεια είναι πως περίμενα κάτι παραπάνω αυτή τη φορά από τον Max και πλέον είμαι σίγουρος πως το να διατηρεί δύο σχήματα, δισκογραφώντας αρκετά συχνά, έχει φθείρει τις συνθετικές ικανότητες του βραζιλιάνου frontman. Όπως και στο “Omen” των Soulfly, έτσι και εδώ, λείπει η πρωτοτυπία και ένα διάλειμμα πλέον επιβάλλεται! Διότι όσο και να χτυπηθώ με τα Killing Inside, I Speak Hate, Targetκαι Rasputin, το album δε θα το μνημονεύω ύστερα από μερικές ακόμα ακροάσεις. Αν το Blunt Force Trauma δεν έφερε το όνομα Cavalera ίσως να το έκρινα πιο αυστηρά, αλλά στην τελική είναι η βαριά φανέλα των συντελεστών του που σώζει την παρτίδα. Γιατί, κακά τα ψέματα, ακόμη και τα μέτρια riff του δίσκου είναι καλύτερα από αυτά άλλων συγκροτημάτων. Αυτό όμως σίγουρα δε δικαιολογεί το να σερβίρεις ξαναζεσταμένο φαγητό! Και για να πω την αμαρτία μου, οι κιθάρες του Marc Rizzo είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση και όχι οι συνθέσεις καθαυτές… Αγαπητέ Max, είναι καιρός να ξεκουραστείς λίγο, μήπως και επανέλθεις δριμύτερος! Εμείς εδώ θα είμαστε να σε περιμένουμε!

369

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.