THE SILENT RAGE

Ένας χρόνος περίπου έχει περάσει από τη συνέντευξη που μας έδωσαν οι The Silent Rage με αφορμή το επίσημο ντεμπούτο τους, “The Deadliest Scourge”. Εν αναμονή του πρώτου Caravan Of Shadows Festival στην όμορφη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο Graal (Δελτίο Τύπου), η Ειρήνη Παντούλα μιλά με τον Steve Venardo (φωνητικά) για το τι έχει μεσολαβήσει από τότε έως τώρα και για τη συμμετοχή τους στην ενδιαφέρουσα αυτή διοργάνωση.

Σας καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά στο Rockway.gr! Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την κυκλοφορία της πρώτης επίσημης δουλειάς σας “The Deadliest Scourge”; Τι έχει μεσολαβήσει μέσα σε αυτό το διάστημα για εσάς;
Ήταν ένα διάστημα στο όποιο ο drummer της μπάντας υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, παρόλα αυτά όμως είχαμε ήδη κάνει προεργασία ώστε να παρουσιάσουμε ζωντανά το άλμπουμ το συντομότερο δυνατόν αλλά και να έχουμε μια συνοχή στις εμφανίσεις μας με την πρώτη να λαμβάνει χώρο στο Modu με το νέο πλέον, πρόσωπο της μπάντας. Έχουμε ήδη κλείσει μια επερχόμενη εμφάνιση στην Κέρκυρα όπου θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις για τους εκεί φίλους μας, καθώς και κάποιες προτάσεις για συμμετοχή σε διάφορα festival που είναι στα σκαριά εντός και εκτός συνόρων που αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σαφώς και θα πραγματοποιηθούν.

Μιας και κοντεύει να περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του εν λόγω full length, τι feedback έχετε λάβει από τον κόσμο; Ποιες ήταν οι δικές σας προσδοκίες και κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία του;
Σίγουρα η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και του Τύπου στην συντριπτική τους πλειοψηφία όλο αυτό το διάστημα έως και σήμερα, έδειξε ότι ο ήχος που επιλέξαμε και μας “έβγαινε” ως μπάντα έχει την δική του ταυτότητα και νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που μας δίνει και το έναυσμα, αν θέλεις, για την συνέχεια και την περαιτέρω εξέλιξη των The Silent Rage. Από κει και πέρα το γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο μας ακούγεται ολόφρεσκο, δείχνει ότι έγινε σωστή και μετρημένη δουλειά σε όλους τους τομείς.

Αν και ίσως αρκετά πρώιμο, υπάρχει κάτι νέο που βρίσκεται στα σκαριά;
Κάποιες ιδέες και σκόρπια riff, εδώ και εκεί, όμως όχι κάτι ολοκληρωμένο προς το παρόν καθώς η μπάντα αυτή την περίοδο εστιάζει στα live, ώστε να παρουσιάσουμε ζωντανά το υλικό μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό.

Κάτι που ομολογουμένως αναφέρεται πάντα σε συνεντεύξεις εγχώριων συγκροτημάτων, είναι φυσικά η οργάνωση και η προώθηση της δουλειάς τους. Οι δυο πρώτες δουλειές σας ήταν αυτοχρηματοδοτούμενες, αλλά στη νέα ανέλαβε την κυκλοφορία η Alone Records. Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει στη προώθηση της δουλειάς σας γενικότερα;
Έχουμε μεγάλη υποστήριξη από την εταιρία μας, σίγουρα και εννοείται ότι και το internet βοηθάει τα μικρότερου βεληνεκούς συγκροτήματα στο να ακουστούν λίγο παραπάνω, όμως πιστεύω πως χρειάζεται και μια οικονομική άνεση προκειμένου να πας την δουλειά σου ένα βήμα παραπέρα, όπως για παράδειγμα κάποιες εμφανίσεις ως support act σε καταξιωμένα σχήματα του εξωτερικού (Buy-on tour), θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο, κάτι που σύμφωνα όμως με την σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας φαντάζει ακόμη δυσκολότερο…

Βλέπετε να βελτιώνονται καθόλου τα πράγματα στην Ελλάδα για τη μουσική;
Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς πουθενά δεν παρατηρώ βελτίωση στο μουσικό κομμάτι, όχι ότι είναι τραγικά τα πράγματα, αλλά η ευκολία χρήσης πρόσβασης στο YouTube και το Internet γενικότερα, σίγουρα δυσχεραίνει την οικονομική κατάσταση αλλά και την κυκλοφορία δίσκων ειδικά από πιο νέα-ανερχόμενα συγκροτήματα εάν δεν έχουν ήδη έτοιμο budget να διαθέσουν. Τα live σαφώς και βοηθούν καθώς “έρχεσαι” πιο κοντά στον κόσμο και η ψυχή που καταθέτεις εκτιμάται. Αυτό νομίζω κρατάει το ενδιαφέρον στη μουσική και ίσως εξισορροπεί κάπως τα πράγματα.

Ποια στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σας θα ξεχωρίζατε και για ποιο λόγο;
Πρώτα απ’ όλα σίγουρα την κυκλοφορία του “The Deadliest Scourge”, καθώς το να καταφέρνεις μέσα και μετά από αρκετές αντιξοότητες να κυκλοφορήσεις την δουλειά σου αλλά και να σε ικανοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο προσωπικά όσο και τον κόσμο, τα media. Νομίζω είναι ότι καλύτερο. Από εκεί και έπειτα, σίγουρα οι live εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Stratovarius, οι Grave Digger, οι Rotting Christ, οι Rage και οι Shadow Gallery θεωρούνται από τις σημαντικότερες στιγμές στην έως τώρα πορεία μας και ευελπιστούμε για αντίστοιχες-ανάλογες στην συνέχεια.

Υπάρχουν κάποιες μπάντες των οποίων την πορεία παρακολουθείτε πιστά; Με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Όλοι στους The Silent Rage έχουμε κάποια κοινά αλλά και πολλά ταυτοχρόνως διαφορετικά ακούσματα και κατά συνέπεια διαφορετικές επιρροές που συντελούν στο μουσικό μονοπάτι της σύνθεσης και εν γένει άποψη της μπάντας. Disturbed, Metallica, Iron Maiden, Helloween, Machine Head είναι κάποια από αυτά. Σίγουρα με οποιονδήποτε έχει συνέπεια, μουσική ταυτότητα και άποψη θα ήταν χαρά και τιμή να συνεργαστούμε. Το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε στο “Τhe Deadliest Scourge” με την συμμέτοχη αρκετών guest όπως Apollo Papathanasio (Ex-Firewind/Spiritual Beggars), Yossi Sassi (Ex-Orphaned Land),Vladimir Reshetnikov (Arkona, Rossomahaar) και Θεόφιλου Κρητικού από τους Feel.

Στις 13 Μαΐου εμφανίζεστε στη Κέρκυρα στα πλαίσια του πρώτου Caravan Of Shadows Festival. Τι να περιμένει το κοινό που θα έρθει να στη διοργάνωση;
Όπως προανέφερα αρκετά κομμάτια από το “Τhe Deadliest Scourge” καθώς και διάφορες εκπλήξεις που θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι!

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα θέλατε να προσθέσετε ή να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του Rocway.gr;
Ευχαριστούμε ολόψυχα για το ενδιαφέρον σας τόσο στο Rockway.gr όσο και όλους τους φίλους, γνωστούς, οπαδούς, οι οποίοι στηρίζετε τους The Silent Rage.

288