THE LAST DRIVE: Ζωντανά στο Gagarin 205 το Σάββατο 20 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ

THE LAST DRIVE
special guests: BAZOOKA

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης, Syd Records (Πρωτογένους 13 Ψυρρή)

Τα δέκα τελευταία χρόνια, από το πολυθρύλητο τριπλό sold out του 2007, είναι γνωστό πως το καλοκαίρι στην πόλη δεν έρχεται αν δεν ανακοινωθεί η μεγάλη ετήσια συναυλία των Last Drive στο Gagarin.
Φέτος, στις 20 Μαΐου του 2017, η σπουδαιότερη αθηναϊκή μπάντα επιστρέφει στη σκηνή με ένα πολυαναμενόμενο live για το οποίο δεν βλέπαμε την ώρα, μιας και τα τελευταία δύο χρόνια, η μπάντα έχει παίξει ακουστικά sets, αλλά κανένα ηλεκτρικό.

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε οι Labyrinth of Thoughts Records και The Lab Records επανακυκλοφόρησαν το, ιστορικό πλέον, άλμπουμ Blood Nirvana, που κυκλοφόρησε το 1990 από τη Hitch Hyke και έμελλε να αποτελέσει ορόσημο τής ιδιαιτέρως δραστήριας ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής των 90s. Για πολλούς το Blood Nirvana είναι ο δίσκος που άλλαξε το πρόσωπο του συγκροτήματος διατηρώντας μεν τον garage ήχο, περνώντας σε πιο σκληρές ενορχηστρώσεις δε: τραγούδια όπως το Holy War και το Overloaded παραμένουν ως σήμερα κορυφαίες στιγμές των live.

Κατά τα λοιπά, οι Last Drive συνεχίζοντας μια ξέφρενη πορεία χρόνων, είναι στο studio και προετοιμάζουν την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ τους, μικρή πρόγευση του οποίου θα πάρουμε στο live της 20ης Μαΐου – το live κατά το οποίο η Αθήνα θα μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο Drive tribe για να παρευρεθεί σε ένα ακόμα, ηλεκτρικό και απελευθερωτικό, rock ‘n roll πάρτυ, καλεσμένη των Ειδικών.

 

BAZOOKA



Οι ασταμάτητες περιοδείες και οι κυκλοφορίες δίσκων σε όλο τον κόσμο είχαν καταλυτική επίδραση στο σύμπαν των Bazooka, που με τη σειρά του έχει τώρα γίνει πιο σύνθετο και πιο ποιητικό μέσα στη βέβηλη psych-punk γοητεία του.
Tα νέα τους τραγούδια λένε ένα μεγάλο “fuck you” στον κόσμο, χωρίς αναστολές, χωρίς περικοκλάδες, με τα λόγια τώρα να βγαίνουν κατ’ ευθείαν απ’ το στομάχι και το θόρυβό τους να σκαρώνει αρμονικά παιχνίδια υψηλής αισθητικής και εκφραστικής δύναμης.
Kομμάτια που σφύζουν από νεανική περιφρόνηση προς κάθε τι υστερόβουλο και υποκριτικό, χωρίς να διστάζουν να περιλάβουν «εκτονωτικά» synths ή ακόμη και απόκοσμα πνευστά, στην υπηρεσία ενός ασφυκτικού, συχνά σουρεαλιστικού, πάντα όμως με μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ, μανιφέστου μιας «άχρηστης γενιάς».

227