INVIDIA: “As The Sun Sleeps”

Οι Invidia είναι μια ακόμη σύμπραξη αμερικανών μουσικών οι οποίοι αφού εγκατέλειψαν τις main μπάντες τους (πρώην μέλη από Skinlab και Five Finger Death Punch), αποφάσισαν να το σοβαρέψουν το πράγμα κυκλοφορώντας το debut LP τους “As The Sun Sleeps”.

Η προσπάθεια των Invidia είναι πολύ καλή και το “As The Sun Sleeps” είναι ένα πολύ όμορφο μείγμα μοντέρνου metal με πάμπολλες επιρροές που συρράπτονται ιδανικά.

Οι Faith No More, οι Warrior Soul, οι Pantera, οι σύγχρονες core-ιές τύπου Slipknot (και όλες οι συνέπειές τους – πες το και mainstream, τουλάχιστον για τον ήχο, δεν θα έχεις άδικο φίλε ακροατή) και πολλοί άλλοι αναμειγνύονται αρμονικά μέσα στο προσωπικό χωνευτήρι του σχήματος με τις φυσικές επιρροές που κουβαλούν τα μέλη από τις πρώην μπάντες τους (πρώην για όλους, εκτός του Travis Johnson ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο μπασίστας των In This Moment), παράγοντας συνολικά μια αξιοπρεπέστατη δουλειά.

Σύγχρονο άκουσμα πάνω απ’ όλα, βαρύ ηχητικά (άψογη η παραγωγή) το “As The Sun Sleeps” είναι μια κεφάτη δουλειά που ναι μεν ακολουθεί κατά πόδας πολλές από τις επιταγές που προστάζει η μουσική βιομηχανία – οι οποίες κυριαρχούν στην U.S. αγορά αλλά βλέπω πολλές επεκτατικές τάσεις του φαινομένου παγκοσμίως –  τον ψυχαγωγικό σκοπό της τον επιτυγχάνει απόλυτα δε.

Μελωδικό υλικό, με εξαιρετικά riff από τους Brian Jackson και Marcos Medina (αμφότεροι πρώην κιθαρίστες στους Skinlab), ογκώδες, πυκνό ρυθμικό υπόβαθρο και θαυμάσια φωνητικά από τον Johnson ο οποίος δείχνει το αναμφισβήτητο ταλέντο του και πίσω από το μικρόφωνο. Πολύ καλή φωνή κάπου ανάμεσα στον Rob Flynn και τον Τάκη Μάρκου των Phase Reverse (δεν κατάλαβα, εμείς δεν έχουμε σαν χώρα να επιδείξουμε αντίστοιχα μέτρα και σταθμά; Απαντώ: σαφώς και έχουμε κι ο Τάκης είναι ένα τεκμηριωμένο επιχείρημα μέσα σε πολλά άλλα), αντρίκια, δυνατή και σε ευρεία πλαίσια έκφρασης, ένας άριστος τραγουδιστής

Πολύ καλά τα “Now or Never” και “Truth in the Sky”, τα groovy “Making my Amends” και “The Other Side”, τα “Rotten” και “Step Up” που έχουν διάχυτο έναν Alice In Chains αέρα, τα εξαιρετικά Paradise Lost-ικά “Marching Dead” και “Till Death”, το “Smell The Kill” που φέρνει στους Metallica της “Βlack” περιόδου ή το καταπληκτικό ομότιτλο track, εξαιρετικά κομμάτια με πανέμορφα δυναμικά ρεφρέν, άμεσα και σαφή από τα πρώτα δευτερόλεπτα των riff που τα δομούν.

Πολύ καλό ξεκίνημα από τους Invidia οι οποίοι παρουσιάζουν έναν άριστο debut. Επαγγελματικότατο, τεχνικά πλήρες, με άριστες εκτελέσεις, μουσική που συμπυκνώνει τα καλύτερα στοιχεία της “νέας τάξης πραγμάτων” (ασχέτως αν πέρασαν τουλάχιστον δυο δεκαετίες από την σχετική “επανάσταση” των Fear Factory) στην αμερικανική μουσική κουλτούρα.

Απολύτως προτεινόμενο σε όλους όσους δεν κλείνουν τ’ αυτιά τους στον σύγχρονο metal κόσμο. Αν βέβαια επιμένεις στα “true”, δεν έχω κάτι να σου πω. Απλά θα σου έκανα πατ – πατ συγκαταβατικά στον ώμο κουνώντας το κεφάλι πάνω – κάτω με ύφος Φωτοπουλικού “γάμησέ τα φιλαράκι”.

https://www.facebook.com/invidiarises/

507

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.