SAMMY BERELL: “Passion Dreams”

Όταν είδα το εξώφυλλο του “Passion Dreams” και τσέκαρα τις φώτο του αγαπητού Sammy Berell, άρχισα να ψάχνω εναγωνίως το διαδίκτυο για να βρω ποιος είναι αυτός ο διάσημος που εγώ δε γνώριζα κι ούτε είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου.

Τελικά αποδείχτηκε ότι πράγματι δεν είναι κάποιος διάσημος αλλά έχει απλά όλο αυτό το σταριλίκι που σε πείθει. Κι ευτυχώς ο τύπος είναι ένας πολύ καλός κιθαρίστας και μουσικός, οπότε και με το έργο του υποστηρίζει την εικόνα του.

Τι κατάφερε ο Sammy Berell το 2017; Να κυκλοφορήσει το επόμενο μεγάλο album του Yngwie Malmsteen που όλοι οι οπαδοί του τεράστιου αυτού μουσικού μάταια περιμένουν από το “Odyssey” και μετά.

30 χρόνια αργότερα λοιπόν έρχεται ο κος Berell και παρέα με τις τεράστιες φωνές των Michael Vescera (Yngwie Malmsteen, Loudness, Obsession) και Göran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum, Kharma) δημιουργεί έναν πολύ δυνατό δίσκο κιθαριστικού heavy metal ακριβώς πάνω στα χνάρια του αξεπέραστου Σουηδού.

Τα 13 τραγούδια του δίσκου είναι ακριβώς ό,τι μπορείτε να φανταστείτε ακούγοντας το όνομα των Malmsteen, Vescera και Edman. Σπουδαίες φωνητικές γραμμές, ΤΕΡΑΣΤΙΑ solos, απουσία fillers κι αδούλευτων στιγμών, 80s μπαλάντες και γενικότερο feeling του album και η απαραίτητη ποζεριά (με την καλή έννοια).

Όλο το θέμα του “Passion Dreams” είναι αν η εποχή μας μπορεί να σηκώσει νέους guitar heroes. Επειδή σε αυτό φοβάμαι πως η απάντηση είναι όχι, προκαλώ τους νοσταλγούς του ήχου να δώσουν μια ευκαιρία στον Sammy Berell. Δεν παίζει το καινούργιο. Όμως σίγουρα παίζει αυτό που σας έχει λείψει. Και το κάνει πολύ καλά. Μην το αγνοήσετε.

526