TWENTYDARKSEVEN: “Momentum”

Μήπως σας λέει τίποτα το όνομα Marcus Jürgens;

Αν όχι, να σας θυμίσω ότι πρόκειται για τον πρώτο τραγουδιστή των Γερμανών power/heavy metallers Brainstorm, που έχει τραγουδήσει και στο (κατά την προσωπική μου άποψη) κορυφαίο τους album, “Unholy”. Αυτό όμως ήταν η τελευταία του δουλειά με την μπάντα και κάπου εκεί χάθηκαν τα ίχνη του, πριν επιστρέψει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με τους PUMP, ένα hard rock συγκρότημα που έβγαλε τρεις δίσκους αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Έτσι λοιπόν, το 2013 ο Marcus αποφάσισε να ενώσει δυνάμεις με τον Peter Wagner (ex-Wicked Temptation) και δημιουργήθηκαν οι TwentyDarkSeven.

Το πρώτο album του νεοσύστατου σχήματος κυκλοφόρησε το 2014 με τον τίτλο “Roar” και γενικώς πήρε καλές κριτικές, ενώ φέτος έφτασε η στιγμή για την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, “Momentum”. Η μουσική των TwentyDarkSeven είναι μελωδικό hard rock με κάποιες μεταλλικές πινελιές, καλές δυνατές κιθάρες και την πολύ ποιοτική φωνή του Jürgens να ξεχωρίζει. Η προσθήκη 2ου κιθαρίστα δίνει (σε σχέση με το ντεμπούτο) μεγαλύτερο χώρο στις κιθαριστικές μελωδίες αλλά και περισσότερη δύναμη στον ήχο.

Ήδη από το εναρκτήριο “Stranger Than Fiction”, ένα πλούσιο hard n’ heavy κομμάτι διάρκειας 7 λεπτών, οι αλλαγές είναι εμφανείς. Το “Falling Away” που ακολουθεί, αποτελεί την αγαπημένη μου στιγμή του δίσκου και αποδεικνύει την ικανότητα του σχήματος στη δημιουργία καλών τραγουδιών, κάτι που θα φανεί και στο αμέσως επόμενο “The Devil’s Doom Delight”. Mid-tempo ρυθμοί, ωραία κουπλέ, δυνατές γέφυρες και τεράστια ρεφραίν που κολλάνε στο μυαλό. Μοναδικό μειονέκτημα, οι άνευρες μπαλάντες. Σε αυτό το είδος μουσικής θες και το καλό σου ακουστικό κομμάτι αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα που βγαίνει στο “Heaven In Black” είναι αρκετά άνευρο και επίπεδο και μάταια σαν ακροατής περιμένεις την κορύφωση.

Το “Momentum” κυκλοφορεί μέσω της Metalapolis Records και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να ακούσετε καλοπαιγμένο μελωδικό hard rock που δεν υστερεί πουθενά και υπόσχεται κάποιες ωραίες στιγμές χαλάρωσης του νου.

478