DOCTOR CYCLOPS: “Local Dogs”

Για να σας αποκαλύψω πολλά από την αρχή του κειμένου, θέτω σαν δεύτερο τίτλο τη λέξη “νοσταλγία”.

Οι Ιταλοί Doctor Cyclops ξεκίνησαν το ταξίδι τους πίσω στο χρόνο το 2008 κι έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει ένα ΕΡ και δυο ολοκληρωμένα album (τα “Borgofondo” και “Oscuropasso”) υμνώντας την απαρχή του hard rock, όπως μετουσιώθηκε από τους Deep Purple και τους Budgie ειδικά, αλλά προσκυνώντας ιδιαίτερα και το New Wave of British Heavy Metal που γέννησε μεγαθήρια της σκληρής μουσικής στα 80s.

Βέβαια, θα διακρίνει κανείς και τα απαραίτητα μπλακσαμπαθικά σημάδια που τόσο “απαραίτητα” έχουν γίνει σε τέτοιου είδους μουσικές, κυρίως μέσω μιας Cathedral αισθητικής. Η παραγωγή είναι τεχνιέντως σάπια και στο όριο του να το έχει παρακάνει σε σκουπίδιασμα, αλλά τελικώς ειδικά στο πως βγαίνει στα ηχεία μου η φωνή του Christian Draghi, μου θυμίζει τα πρώτα albums μεγάλων σε δημοτικότητα retrorockers σαν τους Witchcraft και τους Graveyard, ενώ αρκετές στιγμές μου φέρνουν στο νου και τους Gentleman Pistols. Το τελευταίο δεν είναι τυχαίο μιας που στις κιθάρες του “Local Dogs” συνδράμει και το θηρίο που ακούει στο όνομα Bill Steer (αν δεν σου λέει κάτι κοίτα Carcass).

Αν λοιπόν, θεωρείς ακόμα τα σεμεδάκια έργα τέχνης και νομίζεις πως ο όρος vintage κολλάει σωστά στη μουσική, τότε οι Doctor Cyclops θα σε ικανοποιήσουν σε μέγιστο βαθμό με τα όμορφα και catchy κομμάτια τους.

Στο τέλος σε περιμένει και μια διασκευή ενός πολύ cult heavy metal τραγουδιού. “Witchfinder General” και τα μυαλά στα κάγκελα!

492

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.