ANATHEMA: Teaser video από το επερχόμενο album!

Οι Anathema ετοιμάζουν τον διάδοχο του “Distant Satellites” και ενδέκατο δίσκο τους, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου μέσω της Kscope.

Προς το παρόν, η μπάντα μας δίνει μια πρώτη γεύση για το τί έπεται μέσα από το teaser video της νέας της δημιουργίας με τίτλο “The Optimist”.

Δείτε το παρακάτω…

Η ιδέα του “The Optimist” γεννήθηκε από το εξώφυλλο του δίσκου “A Fine Day To Exit”.

O Daniel Cavanagh εξηγεί:
“Υποθέτω πως κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το νέο album είναι μια ημιαυτοβιογραφία, επειδή ο ήχος του αντιπροσωπεύει το συναισθήματά μας και κυρίως, τις ελπίδες μας και τους φόβους μας. Όλα αυτά υφαίνονται μέσα από ένα μονόλογο που παρουσιάζεται στο “The Optimist”.

Ήταν ιδέα του John να γράψουμε μια αφήγηση, και για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε από το “A Fine Day To Exit”. Ο Vincent αναπτύσσει περαιτέρω αυτό που τον επηρέασε στο artwork του προαναφερθέντος δίσκου: Δεν ξέρεις τί απέγινε στον άντρα που εξαφανίστηκε. Ξεκίνησε καινούρια ζωή ή υπέκυψε στην μοίρα του; Αυτά τα ερωτήματα δεν εξηγήθηκαν ποτέ στους στίχους. Το κομμάτι που ανοίγει το “The Optimist” αναφέρεται στις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες: στην παραλία Silver Strand του San Diego, με λίγα λόγια στο εξώφυλλο του “A Fine Day To Exit”…”

Ακολουθεί το εξώφυλλο και η tracklist του “The Optimist”…

01. 32.63N 117.14W
02. Leaving It Behind
03. Endless Ways
04. The Optimist
05. San Francisco
06. Springfield
07. Ghosts
08. Can`t Let Go
09. Close Your Eyes
10. Wildfires
11. Back To The Start

267