OVERTURES: “Rebirth”

H Ιταλική πεντάδα, είναι έτοιμη για ντέρμπυ πέντε επί πέντε σχεδόν με τον οποιονδήποτε και με Έλληνα coach για να γουστάρουμε, μιας και οι Overtures ανήκουν στην Ελληνική Sleaszy Rider Records!

To “Rebirth” είναι η δεύτερη δουλειά τους, με δέκα συν ένα bonus (“Not too late”) κομμάτια, από ατόφιο power metal υλικό αρκετά ικανά ώστε να σε κάνουν να τους προσέξεις.

Αν και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ένα δεύτερο “Keeper..” όπως το δελτίο τύπου αναφέρει, (άσε που ακούγονται Ιταλοί από χιλιόμετρα) πιστεύω πως η μπάντα αυτή είναι ένα ανερχόμενο σχήμα και σε άλλες, προ δεκαετίας και βάλε ας πούμε εποχές, θα είχε γίνει ήδη περισσότερο γνωστή, ακόμη και στον ευρύτερα σε ακούσματα metalhead! Στο δίσκο συμμετέχουν οι Akos Komondi των “Halor” (φωνή-μπάσο) και ο Rafahel (κιθάρα) των “Elvenking” και ίσως γι’ αυτό οι κιθάρες μονοπωλούν και είναι γεμάτες δύναμη, σκεπάζοντας τις περισσότερες φόρες το σύνολο, αφού ή στη μίξη έγινε σκανδαλωδώς λίγο περισσότερο σπρώξιμο ή έτσι το ήθελε ο καλλιτέχνης που λένε!

Τα κομμάτια όλα είναι σχετικά μικρής διάρκειας, δείχνοντας τη πρόθεση της μπάντας, πως αναζητεί πιασάρικα hitακια, χωρίς όμως να θυσιάζεται στο βωμό της επανάληψης ή της κακοτεχνίας! Και η αλήθεια είναι πως όσο προχωράει κανείς με  το άκουσμα του “Rebirth”, τόσο μεστώνει η δουλειά και το αποτέλεσμα γίνεται όλο και καλύτερο, αφού μετά το Farewell, που είναι και το πέμπτο κομμάτι του cd, αρχίζουν τα “καλά” κομμάτια! Η φωνή του τραγουδιστή Michele Guaitoli είναι φτιαγμένη από καλό σμάλτο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και οι ακροατές του καλού power θα εκτιμήσουν δεόντως αυτή τη προσπάθεια!

ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

415