CAPTAIN CRIMSON: “Remind”

Μπορεί να μην πρέπει να είσαι ειδήμων στη σουηδική γεωγραφία, αλλά αν είσαι ακόλουθος της vintage rock σκηνής της χώρας, η πόλη του Örebro δε θα σου φανεί ξένη στο άκουσμα.

Μέσα στους δρόμους της ανδρώθηκαν σημαντικά συγκροτήματα σαν τους Graveyard, Truckfighters, Graveyard και Blues Pills, οπότε καταλαβαίνεις πως κάτι γίνεται σωστά εκεί!

Ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει τις παραπάνω γραμμές, βλέποντας το εξώφυλλο της τρίτης δουλειάς των Captain Crimson που κατάγονται από εκείνη την μεριά του πλανήτη Γη, καταλαβαίνεις το παλιακό της υπόθεσης.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως παίζουν το rock όπως το έπαιζαν τότε οι Cactus, Jethro Tull, Emerson, Lake & Palmer και Blue Cheer, αλλά όχι μόνο. Στο “Remind” οι CC καταφέρουν να αναδομήσουν τον τρόπο τραγουδοποιίας της εποχής εκείνης, αλλά δεν αφήνουν την παραγωγή να “πίασει αράχνες”. O προσεκτικός τρόπος με τον οποίον προσεγγίζουν την αναβίωση του παλιού hard rock είναι ιδανικός για να κάνουν τις συνθέσεις τους να λάμψουν και η χαρακτηριστική φωνή του Stefan Lillhager (πρώην Blowback) δένει σφιχτά με τα υπόλοιπα όργανα, προσφέροντας κάτι εξαιρετικό.

Ξεκινάει δυνατά με το γκρουβάτο “Ghost Town”, στη συνέχεια ένα πολυδιάστατο “Bells from the underground” που έχει και ένα τέλος μελαγχολικό, το “Love Street” θα σας φέρει στο νου και του νεώτερους The Answer, το “Black Rose” έχει πιο metal αισθητικη σαν εκείνη του διακατέχει τους εξαιρετικούς Gentleman Pistols κι εν μέσω όμορφων τραγουδιών, πριν τέλος του μας τσακίζει την καρδιά με την όμορφη μπαλάντα “Alone”. Δεν θέλουν όμως να αφήσουν μια πικρή γεύση στο στόμα σου και κλείνουν με το “Senseless Mind” θριαμβευτικά.

Περάστε, καθίστε! Είναι μαλακός ο καναπές των Captain Crimson και το σαλόνι τους πέραν του φιλόξενου! Ξέρει η Small Stone να διαλέγει μπάντες…

511

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.