BRIAN ROBERTSON: “Diamonds and Dirt”

O Brian Robertson είναι ευρύτερα γνωστός για την συμμετοχή του σε μπάντες όπως Thin Lizzy και Motorhead. Στα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε με σπουδές στο πιάνο και το τσέλο αλλά τελικά ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας ήταν αυτός που τον κέρδισε!

Η συνεργασία του με τους Thin Lizzy ξεκίνησε το 1974 με το άλμπουμ “Nightlife”. Το “Bad Reputation” ήταν το τέλος της συνεργασίας του Robertson με τον αείμνηστο Phil Lynott.

Το επόμενο βήμα της καριέρας του ήταν η δημιουργία των Wild Horses μαζί με τον μπασίστα των Rainbow, Jimmy Bain. Το συγκρότημα διαλύθηκε μετά το δεύτερο τους άλμπουμ, “Stand Your Ground” (1981). Στους Motörhead πήγε ώς αντικαταστάτης του “Fast” Eddie Clarke το 1982 και αποχώρησε τον επόμενο χρόνο!  Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο τώρα και στην προσωπική δουλειά του Brian Robertson με τίτλο Diamonds and Dirt.  Η ιστορία πίσω από αυτό το άλμπουμ ξεκινάει όταν ο Robertson “ανακάλυψε” κάτι παλιά demo και τα έδωσε στον καλό του φίλο Soren Lindberg ζητώντας του να τα ακούσει. Ο Lindberg ξετρελάθηκε στο άκουσμα τους και του πρότεινε να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ με τα συγκεκριμένα demos! Ο Brian Robertson δήλωσε: “έδωσα τα συγκεκριμένα demo στον Soren Lindberg γιατί είχε αρκετό χρόνο να τα ακούσει και αυτός με το που τα άκουσε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως πρέπει οπωσδήποτε να ηχογραφήσουμε αυτά τα τραγούδια”! Έτσι λοιπόν οι δυο τους κατάφεραν και συγκέντρωσαν κάποιους διάσημους μουσικούς όπως οι Ian Haugland (τύμπανα-Europe), Nalley Pehlsson (μπάσο-Treat), Leif Sundin (φωνητικά, Michael Schenker Group) και Liny Wood, μεταξύ άλλων, για να τους βοηθήσουν στο συγκεκριμένο project. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της συνεργασίας ονομάζεται “DIAMONDS AND DIRT”. Ένα πραγματικά ατόφιο hard  rock άλμπουμ με δυνατές ενορχηστρώσεις, υπέροχες μελωδίες, bluesy περάσματα και πάνω απ’ όλα πολύ καλή κιθαριστική δουλειά! Μετά από αρκετές ακροάσεις μπορώ να oμολογήσω  πως πραγματικά μου αρέσει αυτό που ακούω! Και μπορεί το “DIAMONDS AND DIRT” να μην γίνει στο μέλλον αυτό που λέμε classic, το σίγουρο είναι πως οι λάτρεις του blues hard rock θα “τρέξουν” να αγοράσουν την συγκεκριμένη κυκλοφορία μιας και περιέχει επιπλέον δυνατές ερμηνείες και πολύ καλή παραγωγή! Επίσης στο άλμπουμ θα ακούσετε και κάποια τραγούδια, προϊόν της συνεργασίας του Brian Robertson με τον Phil Lynott.

Και αν δεν κατάφερα να σας πείσω, διαβάστε τη δήλωση του Brian Robertson ο οποίος είπε “….πιστεύω πως ο Phil Lynott θα ήταν περήφανος αν άκουγε τα συγκεκριμένα τραγούδια….”

522