JUROJIN: “The Living Measure of Time” mini cd

Δώστε βάση σε αυτό το νέο συγκρότημα διότι είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί αρκετά στο άμεσο μέλλον. Οι εξ Αμερικής Jurojin επηρεασμένοι σφόδρα από τους A Perfect Circle και με περισσότερη rock διάθεση, αυτοσυστήνονται μέσω αυτού του mini cd με ιδιαίτερη μπορώ να πω επιτυχία.

Έξι συνθέσεις (συν μια εισαγωγή) με prog βάση, jazz ρυθμό και modern rock απόδοση, συνολικής διάρκειας 30 περίπου λεπτών, είναι αρκετές για να αποκτήσει κάποιος μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιόν των Jurojin. Οι μουσικές αναφορές στην ανατολή και τα διάφορα ambient περάσματα λειτουργούν άψογα και προσδίδουν μια ξεχωριστή πρόταση και συνάμα καλοδεχούμενη. Τα μέλη της μπάντας προέρχονται από διαφορετικά μουσικά backgrounds και αυτό εν τέλει κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το ηχητικό αποτέλεσμα του The Living Measure of Time. Βέβαια, δε μπορώ να καταλάβω γιατί να η εν λόγω κυκλοφορία φέρει τον τίτλο του “mini cd”… Πόσα album διαρκούν μισή ώρα και είναι full length; Πάμπολλα! Άντε, να δεχτώ πως εν έτει 2011 ένα prog rock σχήμα χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά μουσικής για να θεωρηθεί ο δίσκος της ολοκληρωμένος, οπότε αδυνατώ πάλι να κατανοήσω το ότι το συγκρότημα δε μπήκε στον κόπο να ηχογραφήσει δύο- τρία κομμάτια παραπάνω και να μπει στη δισκογραφία πιο δυναμικά. Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει αυτό προς το παρών. Η ουσία είναι πως αυτή η κυκλοφορία θα ευχαριστήσει σίγουρα όσους ψάχνουν νέους επίγειους ήχους και δεν ασχολούνται μονάχα με τα “ονόματα” του χώρου.

462

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.